Odin

Zijn persoonlijke verhaal
 
Er werd ProZUS begin vorig jaar 1 ding gevraagd tijdens de grote reddingsactie van de 100 honden in het Spaanse dierenasiel Parla: ‘Red mama en haar kinderen!’ Wat we ook zouden doen daar, haal deze kanjers weg daar werd ons gesmeekt. En dat hebben we ook gedaan. De hele familie heeft ProZUS tegelijkertijd begin dit jaar weggehaald en in afzonderlijke gastgezinnen in Nederland ondergebracht.
Mama heeft op een plek waar de zon niet schijnt anderhalf jaar lang haar best gedaan haar kinderen te beschermen, op te voeden en het beste van haarzelf op haar kinderen over te brengen. En ze heeft als een ware leeuwin gestreden en is daarin geslaagd! Als lievelingen van het asiel hebben zij al die tijd de meeste pure en beschermende mensenliefde van de vrijwilligers gevoeld. En nu is de zon dan gaan schijnen voor het hele gezin. Tijd om te gaan leven, afzonderlijk van elkaar.
 
 
Zijn karakter
 
Odin is een ruwe diamant, van binnen zo puur en trouw. Van buiten nog wat onbeholpen en soms lomp….. ach ach, hij is ook zo groot en soms nog wat onhandig! Het liefst wil hij op je schoot… als een schoothondje. Het liefst wil hij je een natte lik in je gezicht geven bij een welkom…. ohhh!!! Hierin zie je nog die puber die zich in een nieuwe wereld probeert aan te passen! En dat doet hij echt goed hoor!
 
In Odin zit niets verkeerds aangeleerd. Dus je hoeft als baasje niets af te leren om verder met hem dingen aan te leren. Je kan direct met hem aan de slag. En hij is slim en baasgericht genoeg om snel nieuwe dingen eigen te maken.
 
ProZUS weet dat zijn broertje en zusjes ook stabiel zijn en zich ook formidabel hebben aangepast aan hun nieuwe leven. Mama ook bijvoorbeeld, wat een ontzettende lieve en ongecompliceerde en makkelijke hond is dat. Daarom heeft ProZUS veel vertrouwen in de potentie van dit hele stel. En zeker in Odin.
 
Odin heeft een Mastin-inborst, daarvan heeft hij de gemoedelijkheid, de relaxtheid en roedel-loyaliteit. Een ideale gezinshond dus voor mensen die op zoek zijn naar een grote én lieve hond. Voor mensen die een hond zoeken om lekker mee te gaan trainen is Odin ook geschikt hoor. Of juist voor mensen die heel ruim wonen.
 
Odin, een super mooie hond met een gouden karakter! 
 
Waar mensen rekening mee kunnen houden na adoptie van Odin: opbouwen van zelfvertrouwen, want Odin is natuurlijk langdurig verwaarloosd geweest en nu is het tijd voor hem! En het opbergen van afstandsbedieningen en andere kleine prulletjes in huis, want meneer is in de basis nog even met zijn puppy-tijd bezig. Dat moet ook even, om verder te kunnen groeien.
Wat Odin fijn vindt: een eigen plek waar hij ook zeker lui kan zijn, maar ook zeker grote avonturen met zijn roedel kan en mag beleven. Wat gunt ProZUS hem dat zeg….
 
Mensen die op zoek zijn naar een grote Lobbes krijgen aan Odin een trouwe makker, ongelooflijk!
 
Kom gerust eens kennismaken met dit ventje in zijn gastgezin.
 
De feiten
 
 • Naam: Odin
 • Typerende omschrijving: een zeer relaxte en vriendelijke reus.
 • Geslacht: Reu (gecastreerd)
 • Leeftijd: mei 2017 geboren
 • Ras: kruising groot (50 kilo) gestroomde tekening op ruwe vacht
 • Aankomst in Nederland: 12 januari 2019
 • Verblijfplaats: in een Nederlands gastgezin (Zuid Nederland)
 • Persoonlijk geselecteerd en getest in Spanje door Stichting ProZUS.
 
Bijzonderheden
 
 • Bloedtesten: getest op de mediterrane ziektes: tekenbacterie (Ehrlichia). Daarvoor nu maand antibiotica. Daarna weg. Verder alles goed, ook Leishmania. Uiteraard altijd alert blijven. Baasjes krijgen de laboratorium-uitslagen mee.
 • Gechipt: Ja
 • Ingeënt: Ja, ook rabiës
 • Kinderen: Goed hoor, uiteraard altijd rekening houden met erg jonge kinderen en mogelijk opspringen van een grote hond zoals Odin.
 • Katten: verblijft in een gastgezin met een kat. Gewenningsproces is gaande nu. Verwachting is goed.
 • Andere honden: Ja, geen probleem. Hij zit nu in een Nederlands gastgezin met andere honden (reuen en teven). Aan de riem buiten ook relaxed naar andere honden.
 • Autorijden: goed, geen probleem.
 • Zindelijk: goed hoor.
 • Lopen aan de riem: keurig, trekt niet. Nog wel ‘zwalkend’ van links naar rechts op stukken waar veel enthousiasme is bijvoorbeeld.
 • Alleen thuisblijven: uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond. Maar nu in het gastgezin wordt dit goed opgebouwd. Vanuit een bench wordt dit proces nu opgestart. Een goed begin is het halve werk.
 • Loslopen: verwachting is goed. Maar is nu echt nog niet aan de orde. Uiteraard langzaam opbouwen zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten.
 • Achtergrond: met mama en andere broer en zusjes op straat gevonden.
 • Asiel: Het dodingsstation Parla (Madrid)
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org