Asterix (Skippy)

Zijn persoonlijke verhaal
 
Als je als stichting met elkaar bezig bent zoveel mogelijk fantastische, sociale en gezonde honden te redden uit een afschuwelijke plek waar de zon niet schijnt….. is de kans aanwezig dat je een kleintje over het hoofd ziet…. Bijna, bijna hadden we dit super lieve ventje tussen de chaos niet gezien. Daar zat hij dan… met -10 graden in de kou. Maanden te wachten op zijn kans. Die kwam en nu zit hij in zijn Nederlands gastgezin! Wat zijn we trots te mogen zeggen dat dit ventje een ProZUS-hond is!
 
Zijn karakter
 
Ach….. wat een zalig ongecompliceerd ventje is dit toch! Een klein ventje met een groot hart. Je wil hem het liefst zo onder je arm, dicht bij je hart, meenemen. En dat wil Skippy ook graag. Want hij is gewoon graag bij je. Het is een gezelschapsdier. Gezelligheid is belangrijk voor hem. En dat gunnen wij hem zo ontzettend. Hij is wel een kat-uit-de-boom-kijker. Je zal hem dus eerst moeten laten zien dat zijn liefde je waard is….
 
Niet langer onzichtbaar, maar zichtbaar bij baasjes die verder met hem gaan, dat gunnen wij hem. Mensen die hem meer zelfvertrouwen geven en hem laten groeien in het besef dat hij er mag zijn! Of dit nu bij andere honden is of niet, als hij maar verbinding kan en mag maken! Nu is hij nog afwachtend en kan hij met oren naar achter de ‘nieuweling’ observeren: wat wordt er van mij verwacht, zie je hem haast denken…
 
Kom gerust eens kennismaken met dit ventje in zijn gastgezin.
De feiten
 • Naam: Asterix (in zijn gastgezin Skippy, omdat hij op zijn achterpoortjes staat om beter gezien te worden. Dat is zijn redding geweest!).
 • Typerende omschrijving: een vrolijke en ongecompliceerde noot.
 • Geslacht: Reu (gecastreerd)
 • Leeftijd: 15 maanden
 • Ras: mini Podenco kortharig, naar op rug lekker ruig wat langer (9 kilo).
 • Aankomst in Nederland: 3 februari 2019
 • Verblijfplaats: in een Nederlands gastgezin (Rotterdam, Zuid Nederland)
 • Persoonlijk geselecteerd en getest in Spanje door Stichting ProZUS.
 
Bijzonderheden
 • Bloedtesten: getest op de Mediterrane ziektes. Alles ok. Baasjes krijgen de laboratorium-uitslagen mee.
 • Gechipt: Ja
 • Ingeënt: Ja, ook rabiës
 • Kinderen: Zolang kinderen hem respecteren en hem met rust laten als hij rustig ligt of slaapt, hij niet aan zijn oor wordt getrokken of wordt gepest, zal Asterix ook lief voor kinderen zijn. Uiteraard altijd rekening houden met erg jonge kinderen.
 • Katten: Liever niet.
 • Andere honden: Ja, geen probleem. Hij zit nu in een Nederlands gastgezin met andere honden (reuen en teven). Aan de riem buiten ook relaxed naar andere honden.
 • Autorijden: goed, geen probleem.
 • Zindelijk: goed hoor.
 • Lopen aan de riem: hij trekt nog aan de riem vanuit enthousiaste. Hier wordt vanuit het gastgezin aan gewerkt.
 • Alleen thuisblijven: uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond. En zeker in het begin. Maar nu in het gastgezin wordt dit goed opgebouwd.
 • Loslopen: Nu nog niet aan de orde. In veilige omheinde plekken laat Asterix nu wel zien waar zijn passie ligt…. bij het ontdekken, onder struiken koekeloeren, rennen, ruiken en weer doorgaan…. Dan is hij helemaal ‘los’. Zalig om hem dan zo in zijn element te zien. Training om zijn aandacht te krijgen en te behouden en zijn enthousiasme te doseren is wel raadzaam (en leuk uiteraard om te doen met hem).
 • Achtergrond: onbekend.
 • Asiel: Het dodingsstation Parla (Madrid)
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org