Zipi

Zijn persoonlijke verhaal
 
Soms lijkt het wel alsof een hond een sticker op zijn voorhoofd geplakt heeft met de tekst: bij mij zit het allemaal tegen. Want Zipi heeft zijn eigen plekje nog niet gevonden, hij is zoekende naar mensen die weten waar een hond gelukkig van wordt. Die hem als hond zien en hem ook zo behandelen. Want daar wordt Zipi gelukkig van: buiten lekker rennen en binnen lekker luieren. Andere honden om mee te kunnen communiceren, een renmaatje om te genieten en een goede energie in huis waar hij kan doen waar deze honden goed in zijn: relaxen! Zipi is dus een ideale hond voor mensen die juist op zoek zijn naar een stabiele, niet getraumatiseerde Galgo. Geen tuthondje dus, maar een makker!
 
Zijn karakter
 
Dit zachte lieve ventje is op zoek naar zijn eigen plekje! Hij omarmt de hele wereld, alles vanuit liefde. Wat gunnen wij hem een fijne plek zeg….. 
 
Kom gerust eens kennismaken met dit lieve ventje in zijn gastgezin.
 
De feiten
 • Naam: Zipi
 • Typerende omschrijving: liefste hondje van de hele wereld (volgens zijn gastgezin). Een zeer sociale en prachtige levensgenieter! Een mensenhond, hij houdt ervan om bij je te zijn en geniet van aandacht.
 • Geslacht: reu (gecastreerd)
 • Leeftijd: 5 jaar
 • Ras: Galgo Espanol
 • Aangekomen in Nederland: 2019
 • Verblijfplaats: in een Nederlands gastgezin (Noord Limburg, Melick)
Bijzonderheden
 • Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, de uitslagen zijn allemaal uitstekend! De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze mee.
 • Gechipt: Ja
 • Ingeënt: Ja, ook rabiës
 • Kinderen: Goed, uiteraard altijd rekening houden met jonge kinderen.
 • Katten: Liever niet, alhoewel de ervaring is dat hij geen kattenkiller is. Maar mensen moeten hier tijd en energie in steken en omdat we geen mislukte adoptie willen prefereren we een omgeving zonder katten.
 • Andere honden: Ja, geen probleem. Een renmaatje is zelfs een pré, dan voelt hij zich echt hond. Hij verblijft nu met meerdere andere honden in een gastgezin en dit gaat uitstekend.
 • Autorijden: goed.
 • Zindelijk: ja.
 • Lopen aan de riem: goed.
 • Alleen thuisblijven: uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond. Maar nu in zijn gastgezin goed.
 • Loslopen: Een uitlaatveld/losloopbos/strand is een vereiste want hij heeft het écht nodig om zijn energie eruit te kunnen rennen ( dus dat hij los mag lopen). Dat doet hij nu ook en dit gaat uitstekend. Een uitgesproken jachtinstinct heeft hij niet. Hij vindt het wél erg leuk om op muizen, kikkers etc te jagen langs de waterkant. Waarschuwing: in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit een hond loslaten!
 
Zipi is ter adoptie via bevriende stichting GINN. 
 
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org