Aisha

Haar persoonlijke verhaal

Natuurlijk laten we zo’n mooie en zachtaardige meid niet tussen 400 honden zitten. Het was tijd dat Aisha naar een Nederlands gastgezin kwam om van daaruit rustig haar eigen mandje te vinden. In het asiel voelde Aisha zich namelijk comfortabeler achterin de rij, niet vooraan waardoor ze de weinig aandacht kreeg. En dat heeft haar na een lange tijd met een gebrek aan persoonlijke aandacht afwachtend gemaakt. Daarom zit Aisha nu in een gastgezin met andere stabiele honden zodat ze kan afkijken en rustig met haar 4 pootjes op de Nederlandse grond kan landen.

Haar karakter

Een Gos is een slimme hond…. Een echte roedelgerichte hond die in staat is zich nieuwe dingen eigen te maken. Juist vanwege haar DNA en haar lieve karakter weten wij dat mensen met Aisha nog vele jaren veel plezier mee gaan krijgen. Ze heeft niets verkeerds aangeleerd… ze moet alleen in de juiste handen terecht komen waarbij ze voelt dat ze de tijd krijgt om zich aan te passen, waarbij ze voelt dat ze ergens bij hoort en waar ze voelt dat ze afwachtend mag zijn in het begin. Want verwacht van een Aisha niet dat ze bij de kennismaking direct in je armen vliegt. Nee… die momenten bewaart ze nog tot later en alleen dan maar bij mensen en dieren die ze tot haar eigen roedel beschouwt. Ze heeft niet de hele wereld nodig om gelukkig te zijn, ze heeft haar baasje en dierenvriendjes nodig om te weten…. ik mag er zijn!
Mensen die een hond zoeken die niet direct in de startblokken wil staan om al sprintend te beginnen aan haar echte leven, maar dit rustig wil opbouwen en eerst meer behoefte heeft aan het genieten van en rondom het huis, thuis, de eigen roedel…. En mensen die begrijpen dat Aisha eerst behoefte heeft aan een basis. En dat vraagt geduldige mensen die beseffen dat tijd, liefde en genieten voorop staan de eerste periode. Om daarna met elkaar op pad te gaan en mooie avonturen te beleven. Zo geeft haar gastmama haar bijvoorbeeld massage zodat Aisha aanraking door een mensenhand als iets ontspannends gaat ervaren. Liefdevolle mensenhanden op haar lichaam heeft ze gewoon niet vaak gehad. Maar dat kwartje gaat vallen… zeker bij deze slimme hond. We kunnen het moment niet afwachten totdat ze er zelf om komt vragen….
In haar gastgezin gaat het goed en elke dag weer een stap vooruit. Haar groeicurve laat mooie hoge toppen zien. Maar met Aisha bekijk je eerst de kleinere overwinningen… de grote heldenverhalen komen later wel.

Ze is slim, nu zoekt ze baasjes die haar voelen en begrijpen wat ze nodig geeft! Want dan krijg je een zeer trouwe en loyale soulmate aan je zijde! Dan geeft Aisha zich aan jou!
Voelen jullie haar? Kom gerust eens kennismaken met deze lieve meid in haar gastgezin.

De feiten

 • Naam: Aisha
 • Typerende omschrijving: een rustig en zachtaardig lief meisje! 100% betrouwbaar qua karakter!
 • Geslacht: teef (gesteriliseerd)
 • Leeftijd: 3 jaar
 • Ras: Gos d’Atura, langharig. Nu kortharig want haar vacht was verklit en vies na haar periode in het asiel en daarom is ze naar de Trimsalon geweest en….. loopt ze nu met haar ‘zomervakantie-jasje’. Zodoende kan haar fantastische mooie vacht weer mooi aangroeien.
 • Aangekomen in Nederland: 2 augustus 2019
 • Verblijfplaats: in een Nederlands gastgezin (Wassenaar)
 • Persoonlijk geselecteerd en getest in Spanje door Stichting ProZUS.
Bijzonderheden
 • Bloedonderzoeken: alles in orde (alle mediterrane ziektes en algemeen bloedheets). Adoptanten krijgen de uitslagen mee.
 • Gechipt: Ja
 • Ingeënt: Ja, ook rabiës
 • Kinderen: Uitstekend, eerder Aisha beschermen vanwege haar zachte karakter voor kinderen. Jonge en drukke kinderen liever niet, dit omdat dit Aisha in het begin onnodig stress zal geven.
 • Katten: ze verblijft in een gastgezin met katten. Dit gaat goed.
 • Andere honden: Ja, geen probleem. Aisha is een sociale hond naar reuen en teven toe, groot of klein. Ze zit in een gastgezin met andere honden en dit gaat erg goed. Aisha is een type hond die kopieergedrag vertoont en veel leert van de honden om haar heen. Een stabiele en sociale hond of meerdere honden om haar heen zal haar compleet maken en in staat zijn om nog verder te groeien en de goede dingen over te nemen in haar palet aan gedrag.
 • Autorijden: Goed.
 • Zindelijk: goed, vanaf dag 1.
 • Lopen aan de riem: uitstekend. Trekt niet.
 • Alleen thuisblijven: ze is in het gastgezin al geregeld enige tijd alleen geweest (met de andere honden). Dit ging goed. Maar uiteraard rustig opbouwen zoals je dat bij elke hond doet in een nieuwe omgeving.
 • Loslopen: Nu echt nog niet aan de orde. Eerst moet het vertrouwenslijntje worden versterkt.
 • Achtergrond: onbekend! Waarschijnlijk zwervend op straat gevonden. Omdat ze te bescheiden is om zichzelf te laten zien en te zeggen: hallo…. ik ben er ook nog. Maar juist vanwege deze basiskaraktertrek: gemoedelijk en meegaand, zegt ProZUS: kom, jij moet een ProZUS-hond zijn!
 • Asiel: Het asiel Vilafranca (Barcelona)
 
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org