Tani

Haar persoonlijke verhaal

Omdat je soms een bericht vanuit Spanje krijgt wat zo ontzettend hopeloos is…. dat je er wat mee moet doen. In dit geval gewoon delen met jullie! Deze 2 zussen zijn zwervend op straat gevonden en naar een mega-groot Spaans asiel in Vilafranca gebracht. Na bloedonderzoeken bleken ze beide Leishmania te hebben. Kansloos ging over in helemaal kansloos voor de rest van hun leven…. Een Duitse stichting heeft ze naar een betaald Spaans pension overgebracht maar de rekening wordt niet meer betaald en ze moeten daar weg omdat er geen plek meer voor ze is, vanwege gemaakte afspraken.

Terug naar het asiel? Is dat dan hun lot…. Met Leishmania (onder controle trouwens) is dat echt hartverscheurend…. Die komen daar nooit meer weg! Deze Griffon-zussen van 4 jaar hebben écht écht zo ontzettend veel pech! Vanuit het team zijn we zo verdrietig! We zijn machteloos, we staan met onze ruggen tegen een muur.

Haar karakter

Tani is in eerste instantie nog wat terughoudend tegenover vreemde mensen, maar met geduld en liefde krijgt ze steeds meer vertrouwen. Geef Tani het vertrouwen en je krijgt het dubbel en dwars terug: een aanhankelijke, trouwe vriendin! Tani heeft natuurlijk nog niet veel van de wereld gezien, kent het leven in huis waarschijnlijk nog niet echt, maar wilt dit graag met haar nieuwe baasjes gaan ontdekken!

De feiten

 • Naam: Tani
 • Typerende omschrijving: Griffon mix, zachtaardig en nog wat onzeker, trekt zich erg op aan haar zus Lotta. Voor Tani zou het erg prettig zijn om bij een stabiele hond geplaatst te worden, of samen met haar zus..
 • Geslacht: teef (gesteriliseerd)
 • Leeftijd: ongeveer 2 jaar
 • Ras: Griffon mix
 • Verblijfplaats: in een betaald pension in Spanje
 • Persoonlijk geselecteerd en getest in Spanje door Stichting ProZUS.

Bijzonderheden

 • Bloedtesten: alles is goed, dit wil zeggen dat zij op alle mediterrane ziektes is getest, alsmede ook zijn algemeen bloedbeeld. Laboratorium-uitslagen krijgen de baasjes mee.
 • Gechipt: Ja
 • Ingeënt: Ja, ook rabiës
 • Kinderen: Goed, uiteraard altijd rekening houden met jonge kinderen.
 • Katten: Onbekend.
 • Andere honden: Ja, geen probleem. Tani leeft momenteel met reuen en teven, grote en kleine honden in een Spaans pension.
 • Autorijden: Onbekend.
 • Zindelijk: Onbekend, Tani zal in het begin moeten wennen aan een huiselijke situatie.
 • Lopen aan de riem: Onbekend.
 • Alleen thuisblijven: Uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond.
 • Loslopen: Nu echt nog niet aan de orde. Uiteraard langzaam opbouwen zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten.
 • Achtergrond: zwervend op straat gevonden samen met haar zus Lotta.
 • Asiel: Het asiel in te Vilafranca (Spanje).
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org