Lily

Haar persoonlijke verhaal

Ongelooflijk dat zo’n schitterende en jonge Nederlandse hond op zoek is naar een nieuw en liefdevol thuis. Als jonge pup kwam ze terecht bij een lieve oude baas die helaas om de haverklap in het ziekenhuis lag vanwege hartproblemen. Hij zag in dat hij Lily niet alles kon geven wat ze nodig had: wel liefde, aandacht en voldoende eten en verzorging maar geen stabiele en consequente opvoeding. Hij koos er daarom met veel verdriet voor om haar te herplaatsen. Een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd wilde haar graag hebben en ze kwam terecht bij nog een andere herder en 2 yorkshire terriërs. Daar is ze erg lief voor en speelt ze graag mee. Maar weer achtervolgde de pech haar: deze vrouw wilde haar graag opvoeden tot sociale therapiehond maar heeft zich erop verkeken hoeveel energie Lily heeft en hoe lang het nog zou duren voordat ze daarvoor opgeleid kon worden.

Toen wij haar super lieve en zachtaardige karakter zagen werden we op slag verliefd! Uiteraard werd Lily een ProZUS-hond!

Haar karakter

Met dit meisje haal je het zonnetje in huis…. ze straalt volop, is super enthousiast en wil het liefst samen met de baas van alles ondernemen. Want dit super zachte en lieve meisje bestaat alleen maar uit warmte en goedheid!  Voor Lily is het leven fan-tas-tisch. Echt alles is leuk! Zolang ze maar mee mag doen en het leven een beetje uitdagend blijft. En dan heb je aan Lily een ontzettende handige en pientere meid die graag wil leren en er alles aan wil doen om de baas te plezieren.

Wij zoeken voor Lily mensen die niet elke dag hetzelfde rondje in de wijk lopen… Nee, Lily wil avontuur! Lily wil gewoon uitgedaagd worden in verschillende omgevingen, diverse onbekende geuren, het ontmoeten van nieuwe honden… maar vooral een omgeving waar ze haar energie kwijt kan. Dus geen ‘ik-heb-zaterdag-de tijd’-hondje, maar een jonge meid die uitgedaagd wil worden. Dan kan middels een training (wat dan ook, als jullie maar lekker samen bezig zijn), maar ook zeker door lekker op pad te gaan en grote avonturen te beleven!

Wij gunnen Lily een plek waar ze verder kan groeien, want al het goede zit in haar. Niets verkeerds hoeft er uit. Dit wordt een hond waar je de komende 10 jaar zalig mee kunt gaan genieten en een meest trouwe hond ever krijgt. Want dat is een feit, met Lily krijg je een soulmate!

Maak kennis met deze lieverd in haar gastgezin. Maar een lekkere wandeling en ga even zitten in het gras, kijk elkaar aan en word verliefd…

De feiten

• Naam: Lily
• Typerende omschrijving: een zeer zachte en lieve meid! Naar andere honden zo ontzettend sociaal. Naar mensen aanhankelijk en trouw.
• Geslacht: Teef 
• Leeftijd: 14 maanden (22-06-2018)
• Ras: herder kruising 
• Gewicht: 25 kilo.
• Hoogte: 57cm.
• Verblijfplaats: in Nederland en in een Nederlands gastgezin.
• Lily is persoonlijk geselecteerd door vrijwilligers van Stichting ProZUS.

Bijzonderheden

• Gechipt: Ja.
• Ingeënt: Ja.
• Kinderen: Ja. Erg jonge en enthousiaste kinderen moeten natuurlijk wel respect hebben voor de hond, ze kan erg druk  worden door het enthousiasme van de kinderen
• Katten: Ja, Lily kan bij katten maar ze vindt katten wel spannend. Dus rustig begeleiden  indien er katten in huis aanwezig zijn.
• Andere honden: ja, zeer goed en sociaal (leeft met drie andere honden in het gastgezin, allen teven). In het bos loopt ze los  tussen vele andere honden en speelt ze graag.
• Autorijden: Goed.
• Zindelijk: Goed hoor. Het is nog een jonge hond, dit moet natuurlijk in een nieuwe situatie weer even goed begeleid worden.
• Lopen aan de riem: Zeer goed, trekt alleen in het begin en wandelt braaf naast je.
• Alleen thuisblijven: Ja, is ze gewend. uiteraard opbouwen.
• Loslopen: Uitstekend. Op veilige of omheinde plekken uiteraard in het begin. In het gastgezin loopt ze los. Wat geniet ze dan!

Meer informatie en persoonlijk advies:

Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67

E-mailadres: info@prozus.org

Website: www.prozus.org