Mo

Zijn persoonlijke verhaal
Het hele nest met puppy’s werd naar het asiel gebracht en de 2 broers (Alfie en Mo) zijn in een gastgezin ondergebracht (zijn broer Alfie is al geadopteerd). En daar doen ze het fantastisch. Want ze hebben niets verkeerds aangeleerd. Dus je begint als baasje met een lieve, zachtaardige en ongecompliceerde jonge pup waar je echt alles uit kunt halen wat je graag wilt.
Mo is er helemaal klaar voor in ieder geval!
 
Zijn karakter
Wat een heerlijk mannetje, hij is wat onzeker maar als hij eenmaal gewend is aan jou of de omgeving dan is hij je beste maatje. Mo is niet graag alleen, en heeft het liefst een vriendje of 2 of 3… om mee te spelen, ook trekt hij zich enorm op aan andere honden.
 
Mo is graag in de nabijheid van jou en andere hondjes, ligt graag bij, op of tegen je aan, zo ook tegen zijn honden vriendjes. Het is een echte kroelkip, aanhankelijkheid zit in hem. Hij wil contact met je hebben en zal je aanwezigheid dan ook graag opzoeken.
 
Buiten is Mo nog erg onzeker. Hij is nog jong en dit heeft met zijn zelfvertrouwen te naken. Voor alles wat beweegt duikt hij achter je benen, daar is het veilig. En juist dat stukje veiligheid is erg belangrijk en zoekt hij dan ook graag op. Als Mo echt bang is zal hij er alles aan doen om uit de situatie te komen, dus ook ontsnappen… Veiligheid dus belangrijk.
 
Het voordeel van zijn leeftijd is dat hij in staat is om sneller nieuwe dingen eigen te maken, waardoor je een hond hebt waar je direct mee aan de slag kan gaan. Of dat nu een training is gewoon simpelweg tijd… Mo is er klaar voor!
 
We zien Mo dan ook bij mensen waar hij wordt gezien… waar hij écht onderdeel wordt van het leven, waar hij mooie avonturen mag beleven en waar hij bij voelt: van mij wordt gehouden! Want dan maakt hij zo de verbinding met je… dan vertrouwt hij je en zal hij onder je huid en in je hart kruipen!
 
Dat kan dus bij andere honden of als hond alleen (maar dan moeten de baasjes echt thuis zijn). Bij een gezin of juist bij mensen die alle tijd voor hem hebben omdat ze gepensioneerd zijn. Het gaat ons om het gevoel dat dit ventje er mag zijn! Dan krijg je aan Mo een fantastische zachtaardige jonge hond waar je nog jaren van mag genieten!
 
Kom gerust eens kennismaken met dit lieve ventje in zijn gastgezin.
De feiten
 • Naam: Mo (in zijn gastgezin Pablo)
 • Typerende omschrijving: een sociaal en aanhankelijk lief ventje, een zalig ongecompliceerde jonge hond die een zachte hand nodig heeft! Zijn broer en hij bleven met zijn tweetjes achter, de rest van het nest is lang geleden uit het asiel weggegaan. Toen werd zijn broer Alfie naar een Spaans gastgezin gebracht… en bleeft Mo echt helemaal alleen achter in het asiel… dat heeft hem best wat gedaan. Mo is afwachtend en geen held. Hij is gevoelig en het duurt even voordat hij je helemaal vertrouwt en…… in je kruipt! We zoeken mensen die weten dat dit vertrouwen even duurt, maar dat je daarvoor de meest trouwe viervoeter krijgt.
 • Geslacht: reutje (gecastreerd)
 • Leeftijd: 7 maanden (geboren maart 2019)
 • Ras: kruising (bruine glanzende vacht), gewicht: 11 kilo, hoogte 45 cm)
 • Aangekomen in zijn gastgezin: 24 september 2019 (in Woensdrecht)
 • Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS.
Bijzonderheden
 • Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, de uitslagen zijn allemaal uitstekend! De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee.
 • Gechipt: Ja
 • Ingeënt: Ja, ook rabiës
 • Kinderen: Dit zachtaardige ventje vindt jonge kinderen echt te druk…. dat gaat hij liever uit de weg. In zijn belang gunnen wij hem een plek waar hij optimaal kan ontspannen.
 • Katten: getest en in orde. Verblijft in een gastgezin met katten.
 • Andere honden: Ja, geen probleem. Mo zit in een gastgezin met andere honden. Ook buiten in contact met vreemde honden gedraagt hij zich zoals het moet in deze fase van zijn jonge leven: respect naar oudere honden en speels naar die honden die met hem mee willen rennen en dollen. Kijk maar naar het filmpje hoe Mo lekker aan het rennen is.
 • Autorijden: goed.
 • Zindelijk: ja goed. Uiteraard is het een jonge hond met een ‘ongelukje’ als je zelf niet oplet of niet op tijd bent.
 • Lopen aan de riem: Uiteraard is het een jonge hond en zal dit verder moeten worden opgebouwd. Maar kijk maar eens naar het filmpje…. keurig voor een hond! Alleen bij angst zal hij aan de riem trekken.
 • Alleen thuisblijven: uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond. Mo zit met andere honden en alleen zijn (ook ‘s nachts) gaat dat goed.
 • Loslopen: Uiteraard langzaam opbouwen en ALLEEN in veilige omheinde losloopgebieden, zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten
 • Achtergrond: komt uit Spanje.
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org