Mora

Haar persoonlijke verhaal

De meeste honden die ProZUS uit het dierenasiel Parla redt komen bij een afschuwelijke man vandaan. De man verhuurt barakken aan andere mannen die daar dus hun honden ‘stallen’. Maar de honden worden daar echt bizar slecht behandeld. Sommigen honden lopen dan opeens op straat en komen bij het dierenasiel Parla terecht. Andere honden worden door de politie weggehaald als er meldingen komen van dierenmishandeling. Dan moet die man zijn tent sluiten, maar binnen no time begint hij weer opnieuw.
De Galgo’s en Podenco’s komen daar bijna allemaal vandaan. Dus ook Mora…..

Haar karakter

Steeds meer laat ze zichzelf zien….. ze weet over haar eigen schaduw heen te stappen en dat vergt veel karakter hoor…

Mensen met Galgo-ervaring begrijpen dat dit meisje tijd nodig heeft. Vertrouwen en genoeg liefde…. een warm plekje op de bank en honden rondom haar heen om te kunnen schuilen, leunen en van te kunnen leren!

De rest…. de rest komt vanzelf wel! Mensen die ervaring hebben met zo’n traject waarbij het genieten juist gericht is op de kleine dingen en in de kleine stappen begrijpen dit en zijn de juiste baasjes voor dit pareltje.

Kom gerust eens kennismaken met dit super zachtaardige meisje in haar gastgezin.

De feiten

• Naam: Mora
• Typerende omschrijving: een zeer voorzichtige Galgo die haar nieuwe wereld (nog) met behoedzaamheid bekijkt. Ze wil graag, maar heeft echt andere honden nodig om die stappen voorwaarts in haar leven te kunnen maken. Dan krijg je een zeer aanhankelijke en lieve Galgo! We zoeken mensen die weten dat dit vertrouwen even duurt, maar dat je daarvoor de meest trouwe viervoeter krijgt.
• Geslacht: teefje (nog niet gesteriliseerd vanwege angst, komt later wel)
• Leeftijd: 2-3 jaar
• Ras: Galgo (bruin/donker gestroomd), gewicht: 20 kilo, hoogte 50 cm)
• Aangekomen in haar gastgezin: 24 november 2019 (in Heerhugowaard )
• Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS.

Bijzonderheden

• Bloedtesten: vanwege haar angst in Spanje hebben we ervoor gekozen Mora geen extra stress te geven door bloed af te nemen. De bloedtest op de mediterrane ziekten wordt hier in Nederland gedaan. Dit is in afwijking op onze strenge regels, maar we konden Mora niet langer daar in Spanje laten. De toekomstige baasjes krijgen de bloeduitslagen mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja, ook rabiës
• Kinderen: Dit zachtaardige meisje kan bij kinderen die met respect om kunnen gaan met honden.
• Katten: getest en in orde. Ze verblijft in een gastgezin met katten. De katten komen zelfs tegen haar aan liggen.
• Andere honden: Ja, geen probleem. Een voorwaarde zelfs. Mora zit in een gastgezin met 2 andere honden. Andere honden heeft ze nodig voor het kunnen verbinden, het makkelijk volgen van ritme en de gewoontes in het huis. Buiten in contact met vreemde honden gedraagt ze zich neutraal en afzijdig.
• Autorijden: goed.
• Zindelijk: ja goed.
• Lopen aan de riem: Rustig en afwachtend. Liever achter je lopend dan voorop…
• Alleen thuisblijven: uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond. Mora zit met andere honden en alleen zijn (ook ‘s nachts) gaat goed.
• Loslopen: niet aan de orde bij een hond als Mora! Ze moet eerst volledig vertrouwen op haar baasje. Uiteraard langzaam opbouwen en ALLEEN in veilige omheinde losloopgebieden, zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten
• Achtergrond: komt uit Spanje, het dierenasiel Parla in de buurt van Madrid.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org