Cloë

Haar persoonlijke verhaal

Dit jonge meisje is een plaatje! Met die grote omhoogstaande oren…. Haar zachte en leergierige karakter hebben ervoor gezorgd dat wij haar zo snel mogelijk uit het asiel, achter de tralies, vandaan hebben gehaald. En nu zit ze in een gastgezin met andere honden waar ze alles kan leren wat ze nodig heeft om die belangrijke vervolgstap in haar leven te maken: jong volwassenheid!

Haar karakter

Je handen jeuken toch gewoon als je haar zo ziet…. Dit jonge meisje is geen puppy meer, dus dat drukke en over-energieke is er al vanaf. Nu is de juiste leeftijd gekomen om vanuit een fantastische goede basis: een lief en betrouwbaar karakter, verder te bouwen met haar! Daarom zoeken wij baasjes voor haar die haar in de ogen kijken en weten: meisje, we gaan genieten en aan de slag met elkaar!

Samen met het gastgezin kun je dan tijdens wandelingen met haar en kennismakingen in huis rustig bekijken of Cloë de juiste hond is!

Daarom, kom gerust eens kennismaken met dit fantastisch meisje in haar gastgezin.

De feiten

• Naam: Cloë
• Typerende omschrijving: een ogenschijnlijk wat bedeesd jong meisje met een verborgen innerlijke kracht. Mensen die haar vanuit liefde en structuur benaderen krijgen aan haar een slimme en prachtige dame.
• Leeftijd: 18 maanden
• Ras: kleine Herder-kruising (mooie volle bruin/zwarte vacht), gewicht: 28 kilo, hoogte 65 cm)
• Aangekomen in haar gastgezin: 25 januari 2020 (in Wassenaar)
• Asiel: Vilafranca, Catalonië (Spanje)
• Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS.

 

Bijzonderheden

• Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, de uitslagen zijn allemaal uitstekend! De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja, ook rabiës
• Kinderen: geen enkel probleem, maar jonge kinderen kan vervelend zijn vanwege lompheid. Dus dat willen we liever voorkomen. Ze vindt ze geen probleem verder en blijft in haar eigen energie, maar het kan vervelende situaties geven. Uiteraard willen we een hond ook in bescherming nemen in contact met kinderen.
• Katten: getest en in orde. Verblijft in een gastgezin met andere katten. Dit gaat goed. De katten zijn honden gewend.
• Andere honden: Ja, geen probleem. Cloë zit in een gastgezin met andere honden (reuen en een teef). Ook buiten in contact met vreemde honden gedraagt ze zich sociaal zoals normaal is op deze leeftijd. Wel moet uiteraard toezicht worden gehouden op onder appél staan en het begeleiden in rustig gedrag aan de riem. Dat past bij haar leeftijd, dat is voor nu haar leercurve.
• Autorijden: goed.
• Zindelijk: ja goed.
• Lopen aan de riem: Ze wil graag op ontdekking en vergeet dan dat er nog een andere kant van de riem is…. Die interesse en ontdekkingsbehoefte is zeer essentieel in haar groei. Met geduld en begeleiding in haar energie leid je dit als baasje in goede banen. De andere honden in de roedel leren haar ook zoveel, wat mag en wat vooral niet mag.
• Alleen thuisblijven: Uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond. Maar nu gaat dit goed in haar gastgezin en wordt getraind en opgebouwd in tijd (in de bench).
• Loslopen: Uiteraard langzaam opbouwen en ALLEEN in veilige omheinde losloopgebieden, zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten. Maar de verwachting is dat Cloë zeer goed los kan lopen, dit vanwege haar focus op haar baasje.
• Achtergrond: onbekend.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org