Siebe

Zijn persoonlijke verhaal

Zodra we vernemen dat we nog 1 week de tijd hebben om je redden van de kogel, zetten we alles in het werk om niet alleen jou, maar ook je lotgenoot, uit de handen van de jager te redden.
Je bent nog zo jong, knul! Je hebt nog geen tijd in je korte leventje gehad om eens even rustig in en uit te ademen…. Jij moest al dood voordat het jachtseizoen ten einde was. In Spanje was je niet gewenst, nou….. hier wel! Welkom, grote knappe knul!

Zijn karakter

Mensen die op zoek zijn naar zo’n markante, fantastisch in het oog springende hoog op de poten ranke Galgo zitten bij Siebe echt wel goed zeg…. wauw, wat is hij opvallend. En als daarbij dan, zo’n haast ‘oude ziel karakter’, in dat mooie lichaam zit…, hoe jong hij ook is, dan ben je echt direct verliefd!

Zijn gastgezin laat hem lekker bijkomen en echt nog zoveel mogelijk ontwikkelingen doorlopen die bij zijn leeftijd passen. Dat is belangrijk voor de verdere opbouw van zijn karakter. Maar och…. op de een of andere manier ondergaat Siebe het met een soort Koninklijke Elegantie. Zalig…. Deze knul wordt iemands derde been, iemands schaduw maar nog meer dan dat! Hij is verlegen en bekijkt de wereld (vreemde mensen) met een haast Koninklijke arrogante afstandelijkheid. Daarom willen wij Siebe ook alleen maar bij een andere hond (of meerdere honden plaatsen). Zodat hij door andere honden beter en sneller op zijn plek valt…. ergens op deze wereld….

Omdat Siebe zo’n ongecompliceerde jonge hond is kan hij in veel situaties worden geplaatst. Neem gerust met ons contact op voor meer informatie of een kennismaking in zijn gastgezin!

En laat je overdonderen door zijn karakter en het besef….. hoe werkelijk fan-tas-tisch de Galgo’s in hun diepste en puurste vezels zijn!!!

De feiten

• Naam: Siebe
• Typerende omschrijving: een jonge, zeer zachtaardige en mensgerichte grote kanjer!
• Geslacht: reu (gecastreerd)
• Leeftijd: rond 1 jaar
• Ras: Galgo Espanol, zeer hoog (65cm) en rank. Mooi lichtbruin van kleur. Kortharig
• Verblijfplaats: Sinds maart 2020 in een Nederlands gastgezin (Zaandam, Noord Holland).

Bijzonderheden

• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja
• Kinderen: zeer lief en rustig met kinderen.
• Katten: Siebe zit in een gastgezin met meerdere katten. Hij kijkt er niet eens naar om, maar accepteert ze wel volledig. Dus hij valt ze niet lastig, waardoor de katten ook gewoon hun gang kunnen blijven gaan.
• Andere honden in de eigen roedel: uitstekend! Ja, geen probleem, uitstekend zelfs. Siebe zit bij meerdere andere honden (bewust deze omgeving voor hem uitgekozen). En Siebe vindt het allemaal wel best.
• Andere vreemde honden buiten de eigen roedel: Siebe is super sociaal. Hij is niet bang voor andere honden, maar benadert ze ook niet op een onaangename manier. Dus gewoon lekker ongedwongen in zijn contact.
• Vreemde mensen: Siebe is een rustige hond die ook goed de kat uit de boom kan kijken en eerst even alles rustig observeert. Dit heeft niets met angst te maken maar zegt meer over zijn karakter.
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem. Hij rijdt nu al elke dag mee in de auto (naar het wandelgebied).
• Loslopen: In het begin zul je eerst de verbinding moeten hebben met Siebe uiteraard. En loslopen uiteraard ook alleen op veilige en omheinde plekken. In zijn gastgezin loopt hij al los.
• Zindelijk: Ja, is geheel zindelijk.
• Alleen thuisblijven: Gaat zeer goed. Siebe is erg rustig in huis. Geen gedribbel of nerveus gedrag. Meerdere uren kan hij samen met de andere honden en katten zonder problemen alleen thuis zijn. Siebe is ook geen blaffer. Maar alleen thuislaten uiteraard opbouwen, zoals bij elke hond.
• Achtergrond: Een jager wilde hem doodschieten.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org