Blue

Blinde Blue

 

Haar persoonlijke verhaal

Haar ogen raken je tot diep in je hart en laten je niet meer los. Uit haar ogen spreekt haar duidelijke en diepe behoefte om volledig de verbinding met jou te maken. Ze heeft jou nodig, het meeste in haar hele leven. Jij bent haar ogen, haar houvast in een leven waarin ze zo ontzettend veel heeft moeten loslaten. Waarin mensen kwamen en gingen. Maar nooit konden blijven. Nu zoeken wij voor haar mensen die haar nooit meer in de steek laten. Mensen die haar vanuit rust, ervaring en liefde gaan meenemen in wat het leven aan moois te bieden heeft. 

 

Een blinde jonge hond met andere honden achter tralies te zien zitten is hartverscheurend, maar ook gevaarlijk. Daarom hebben we Blue heel snel naar Nederland laten komen. In Barcelona zijn door een bekende oogarts nog wel meerdere onderzoeken verricht om achter de oorzaak van haar blindheid te komen, waardoor we nu weten dat Blue zo is geboren en dat aan haar blindheid niets meer kan worden gedaan. Daarom zoeken wij voor dit zeer, zeer aanhankelijke jonge meisje een veilige plek waar zij kan gaan genieten van een mooi leven!

 

De feiten

•Naam: Blue 

•Typerende omschrijving: een ongelooflijk aanhankelijk meisje die gelijk onder je huid kruipt en die als hond alleen rustig moet gaan beginnen met leven.

•Leeftijd: 12 maanden (nog niet gesteriliseerd omdat dat pas aan te bevelen is als ze een paar maanden in haar eigen veilige omgeving zit. Ze is net loops geweest).

•Ras: kleine kruising, gewicht: 14 kilo, hoogte 50 cm)

•Aangekomen in Nederland: maart 2020 (ze verblijft nu in Hengelo)

•Asiel waar ze vandaan komt: CAAD Vilafranca, Catalonië (Spanje)

•Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS. 

 

Bijzonderheden

•Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, de uitslagen zijn allemaal uitstekend! De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee. 

•Gechipt: Ja

•Ingeënt: Ja, ook rabiës

•Kinderen: geen enkel probleem, maar erg jonge kinderen kunnen door Blue haar springerige bewegingen en de neiging naar mensen omhoog te springen (willen maken van die verbinding) omver worden geduwd. Uiteraard willen we juist Blue ook in bescherming nemen in contact met jonge kinderen die nog niet begrijpen dat ze blind is.

•Katten: niet bij katten, omdat dit voor Blue teveel stress geeft. 

•Andere honden: in huis geen andere honden. Dit geeft haar nu gewoon teveel stress. Ook buiten aan de riem geeft alleen het horen van andere honden haar al stress. Voor de komende tijd daarom huis en tuin. Of rondom het huis in rustige tijden en op rustige plekken een korte wandeling op dezelfde voor haar bekende plekken. 

•Autorijden: goed.

•Zindelijk: vanwege haar jonge leeftijd uiteraard alert zijn. Maar wees bewust dat ze pas na een gewenningsperiode van een paar dagen misschien het ritme te pakken heeft en ze alles keurig buiten doet. 

•Lopen aan de riem: goed, maar vanwege haar blindheid reageert ze fel naar het horen van andere honden. Vreemde honden die op haar af komen is voor haar ronduit bedreigend (ze ziet de niet aankomen en opeens willen en vragen ze van alles aan haar…..). Daarom zal dit langzaam aan moeten worden opgebouwd. Dit zal met begeleiding van ons team zijn. Stress en dat bedreigend gevoel in contact met andere honden moet bij Blue worden geminimaliseerd. 

•Alleen thuisblijven: Uiteraard opbouwen. Alleen worden gelaten geeft bij Blue nu gewoon het gevoel van het verbreken van dat vertrouwenslijntje….. en ze heeft mensen nu zo ontzettend nodig om te kunnen aarden. Alleen laten is dan echt vervelend voor haar. Maar met tijd en geduld en vooral praten en haar meenemen in terugkerende patronen zal haar die rust en vooral dat vertrouwen geven. 

•Loslopen: Voor haar is loslopen uiteraard niet aan de orde! 

•Achtergrond: afgestaan aan het asiel. 

•Filmpjes van Blue: https://youtu.be/5sFm_FeRViY en https://youtu.be/GC_pqkQvPsY

 

Haar karakter

Blue wordt het gelukkigst in een rustige omgeving waar ze een eigen omheinde plek heeft om zonder onverwachte momenten in aanraking te komen met andere dieren. Ze moet een plek hebben waar ze zich veilig voelt. En bij mensen voelt ze zich nu eenmaal het meest veilig. 

 

Een boerderij met een erf, een woning met een lekkere omheinde tuin…. een baasje die vanuit huis werkt of op het erf aanwezig is, of baasjes die al zijn gepensioneerd. Dáár hoort Blue thuis.

Mensen met of zonder ervaring met een blinde hond kunnen in aanmerking komen om het baasje te worden van dit super lieve en betrouwbare meisje! Het gaat ons om de verbinding…… chemie tussen mens en Blue en om de plek waar ze mag wonen. 

 

Los van haar blindheid is Blue ook gewoon nog een jonge hond die lekker wil ravotten en ook nog zo haar eigen hondse leercurve moet doorlopen. Dus ze is niet zielig, ze is gewoon uniek! En dat vraagt een denkwijze in een focus op oplossingen en nooit denken in problemen….. 

 

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen met Blue buiten plaats. Dus kies een zonnige dag uit om op een rustige plek voor het huis, waar Blue nu in gastgezin zit, om haar te zien, te voelen en in haar ogen te kijken….

 

Daarom, kom gerust kennismaken bij zeer serieuze belangstelling met dit unieke meisje in haar gastgezin. 

 

Meer informatie en persoonlijk advies:

Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67

mailadres: info@prozus.org

Website: www.prozus.org

Facebook: Prozus Nederland