Livia

Livia 

 

Haar persoonlijke verhaal

Sinds 12 mei zit Livia in haar Nederlands gastgezin. Eindelijk weg van de plek waar ze alleen maar werd gebruikt. Want Livia komt uit een Spaans horrorhuis. Aan haar tepels zie je dat ze is misbruikt als fokteef. Nu wordt het tijd dat zij zelf gaat leven….. 

Voor haar zoeken we baasjes die vanuit zachtheid en geduld haar verder willen laten groeien.

 

De feiten

•Naam: Livia  

•Typerende omschrijving: een dame met een levensverhaal! Maar die daardoor een soort innerlijke kracht heeft om te weten, te voelen, dat het nu tijd is voor haar Grote Genieten! Dat merk je aan alles, haar leercurve gaat zo ontzettend snel. Ze heeft weinig gehad in haar leven. Maar dat haalt ze snel in. 

•Leeftijd: ongeveer 6 jaar (gesteriliseerd)

•Ras: ruwharige Podenco Campanero (mooie volle wit/bruine vacht), gewicht: 26 kilo, hoogte 50 cm)

•Aangekomen in haar gastgezin: 12 mei 2020 (in Hazerswoude Dorp)

•Asiel: Torrendebarra, Catalonië (Spanje)

•Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS. 

 

Bijzonderheden

•Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, alles in orde. De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee.

•Gechipt: Ja

•Ingeënt: Ja, ook rabiës

•Kinderen: geen probleem. Uiteraard bij jonge kinderen altijd in de gaten houden. En willen we een hond ook in bescherming nemen in contact met kinderen. 

•Katten: Verblijft in een gastgezin met andere katten. Dit gaat goed. De katten zijn honden gewend. 

•Andere honden: Ja, geen enkel probleem. Andere honden is voor Livia een soort verlengstuk van haarzelf. Ze heeft altijd tussen andere honden gezeten. Honden in de eigen roedel maar ook buiten geen enkel probleem of spanning. Livia zit in een gastgezin met andere honden (reu en teven). 

•Autorijden: goed.

•Zindelijk: ja goed. 

•Lopen aan de riem: Buiten aan de riem lopen vindt ze nog spannend. Je merkt aan haar dat ze het niet is gewend. Daarom willen wij haar plaatsen in een rustige omgeving waar wandelingen in bos, park of strand aanwezig zijn. En niet zozeer op straat, stad of plein. 

•Alleen thuisblijven: Livia kan al een paar uurtjes alleen (met de andere viervoeters) thuis zijn. Ze is rustig in huis en heeft haar eigen plek (op de bank… 😉). Uiteraard wel in een nieuwe en onbekende omgeving rustig opbouwen, zoals bij elke hond. Maar nu gaat dit goed in haar gastgezin en wordt getraind en verder opgebouwd in tijd.

•Loslopen: Nu echt niet aan de orde. De wereld is al groot genoeg voor haar. 

•Achtergrond: Door de lokale politie uit een horrorhuis vol verwaarloosde honden gehaald, die daar zaten om voor de fok te dienen. Daarna kwam ze in een asiel tussen 500 andere honden terecht. Vanwege veel lokale publiciteit werd elke hond uit dat huis in Spanje herplaatst. Fantastisch! Behalve Livia. Zij bleef achter. Maar Livia is weer juist een geschikte hond voor ProZUS: goudeerlijk karakter en met een dankbaarheid…. zo groot! 

•Filmpjes van Livia: https://youtu.be/o49ZtZC_lQ4 en https://youtu.be/AHyl79-TtZU

 

Haar karakter

Livia is een zacht hondje met een goudeerlijk karakter dat nu nog een beetje als een kat uit de boom kijkende, maar wel nieuwsgierige hond, de wereld in kijkt. Alsof ze nog in een soort persoonlijke bubbel zit, ze nog van de buitenwereld gescheiden is. Dat lijken bewust gekozen momenten dat ze zich even afzondert. Om daarna weer bij je te komen. 

Ze heeft daarom een lieve baas nodig, een eigen plek en andere honden waar ze de komende jaren steeds verder kan groeien en écht ver boven zichzelf kan uitstijgen. En daarvoor hebben we geen tijdsdruk nodig, maar baasjes die weten hoe ze moeten loslaten om juist dan te krijgen waar ze op wachten en stilletjes van kunnen genieten: een ontspannen Livia. Want elke stap en elke ontwikkeling bij deze lieve meid zal zichtbaar zijn en zal tot haar dood een proces van groei zijn. Maar ook van puur genieten en in het nu staan, elk speelmoment of stoeipartij zal hiervan een bewijs zijn. Mensen die kunnen kijken en weten…. tijd is maar iets relatiefs, Livia heeft haar eigen tijd. Het is aan ons om daarvan te genieten. 

En juist een ontspannen omgeving wensen wij voor Livia. 

 

Want dan heb je aan Livia de meest fantastische hond die elke dag dankbaar zal zijn en graag bij je is en écht écht verschil maakt door bij je te willen zijn. Door gewoonweg bij je te zijn! En daarvoor doen we het met elkaar!

 

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen met Livia buiten plaats. Dus kies een fijne dag uit om op een rustige plek, waar ze in gastgezin zit, haar te zien, te voelen en in haar ogen te kijken….

 

Daarom, kom gerust kennismaken met dit lieve meisje. 

 

Meer informatie en persoonlijk advies:

Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67

mailadres: info@prozus.org

Website: www.prozus.org

Facebook: Prozus Nederland