Charmy

Charmy

 

Zijn persoonlijke verhaal

‘Charmy probeert zo ontzettend goed schoothondje te zijn…..’ vertelt zijn gastgezin in volle liefde. Sinds 3 juni verblijft dit lieve ventje in zijn Nederlands gastgezin. En wat een waar plezier om hem zo te zien genieten zeg, want het leven is voor hem zo nieuw, mooi en kostbaar…. daardoor ga je als mens zelf ook even extra vanuit andere ogen om je heen kijken. Die dankbaarheid die in hem zit zal hij elke dag aan zijn baasjes laten zien en voelen! Daarom zoekt Charmy liefde en veiligheid om de komende jaren nog verder te groeien.

 

De feiten

•Naam: Charmy  

•Typerende omschrijving: deze zachtaardige en totaal niet dominante reu heet uiteraard niet voor niets Charmy… want het is een charmante Heer! Zo ontzettend aanhankelijk is hij, hij ligt graag bij je. En ook zo ontdekkend staat hij in het leven. Want het échte mooie hondenleven heeft hij nog niet mogen meemaken in zijn leven. Tot nu toe dan! En nu zie je hem van de kleinste dingen genieten (besnuffelen van grassprietjes bijvoorbeeld) of de geur van het bos. En soms wordt het hem even teveel en dan blokkeert hij. Dan staat hij stil en kijkt!!!! Gewoon kijken in volle bewondering en verwondering! Dan staat hij opeens stil en kijkt om zich heen…. dan zie je bijna letterlijk puzzelstukjes, tussen die oren van hem, in elkaar vallen. Deze weg is een bijzondere weg die baas en hond met elkaar gaan bewandelen, want je krijgt de meest dankbare hond mogelijk in je hart en je huis. 

•Leeftijd: september 2017 (bijna 3 jaar (gecastreerd)

•Ras: ruwharige Podenco (mooie volle wit/bruine vacht), gewicht: 28 kilo, hoogte 54 cm)

•Aangekomen in zijn gastgezin: 3 juni 2020 (in Lelystad)

•Asiel: CAAD Vilafranca, Catalonië (Spanje)

•Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS. 

 

Bijzonderheden

•Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, alles in orde. De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee.

•Gechipt: Ja

•Ingeënt: Ja, ook rabiës

•Kinderen: geen enkel probleem. Uiteraard bij jonge kinderen altijd in de gaten houden. En willen we uiteraard ook de hond in bescherming nemen in contact met kinderen. 

•Katten: Liever geen katten in huis, het geeft hem stress. 

•Andere honden: Ja, geen enkel probleem. Charmy kan écht met heel veel honden overweg. Zijn rugtas zit bomvol met communicatie-middelen. Zowel in huis als daarbuiten met vreemde honden is Charmy gewoon super relaxed. 

•Vreemde mensen: fantastisch, hij loopt op ze af om een knuffel te halen. 

•Autorijden: goed. Maar in de auto gaan is momenteel nog een dingetje. Hier wordt aan gewerkt. Charmy moet nu nog in de auto worden getild. Zelfstandig durft hij de auto nog niet in te springen. De auto wordt nog geassocieerd met verandering. Dit heeft tijd nodig. 

•Zindelijk: ja goed. 

•Lopen aan de riem: Goed, met soms momenten waarop hij blokkeert. Dan blijft hij stokstil staan. En dan kijkt hij, luistert hij en ruikt…. Met zachte drang gaat hij dan wel weer verder. Maar deze momenten zijn essentieel voor zijn verwerkingsproces, immers…. hij neemt op dat moment heel veel in zich op en dat moet even een plekje krijgen. Hij geniet gewoon van dat wat hij ziet. Zeker als dat ongewone dingen zijn. Een roeiboot in het water, een hardrijdende fietser, een tunnel (doodeng….). Een baasje die dit begrijpt en hiermee om weet te gaan (dus niet ongeduldig wordt of begint te trekken aan die riem of zit te mopperen….) realiseert snel een verschil hierin bij het ventje. Wandelen in het bos is voor Charmy écht het allermooiste…. dan is hij vrij en blij en ongedwongen. Maar in drukke omgevingen neemt hij momenteel erg veel in zich op. 

•Alleen thuisblijven: Charmy kan al een paar uurtjes alleen (alleen of met de andere viervoeter in huis) thuis zijn. Hij is rustig in huis en heeft zijn eigen plek (op de bank… 😉). Uiteraard wel in een nieuwe en onbekende omgeving rustig opbouwen, zoals bij elke hond. Maar nu gaat dit goed in zijn gastgezin en er wordt getraind en verder opgebouwd in tijd. Een bench vindt Charmy niet fijn. Kleine ruimtes ervaart hij als minder fijn. 

•Loslopen: Nu echt niet aan de orde. De wereld is al groot genoeg voor hem. Maar hij zal hier erg van genieten. Het is een jonge hond die van beweging houdt. Dus ruimte om hem heen is belangrijk. 

•Achtergrond: Op straat gevonden. Er is nooit iemand op zoek gegaan naar hem.

•Filmpjes van Charmy:                          https://youtu.be/aI_T7sgp46g en https://youtu.be/bP2ogHVAFQg en https://youtu.be/9PJxaYD59sE 

 

Zijn karakter 

Charmy is een ontzettende aanhankelijke en lieve hond. Die graag bij je wilt zijn, ook echt lichamelijk contact met je zoekt. Zijn onderzoekende instelling laat zien dat in zijn basis een open en ondernemende hond zit. Maar daar zit momenteel nog een zachte schil van een soort wereldvreemdheid omheen. Gewoon omdat hij het mooie hondenleven nog niet is gewend…. 

 

Mensen die op zoek zijn naar een in en in zachte hond die een zachte maar liefdevolle ferme hand nodig heeft, hebben aan Charmy een ongelooflijke dankbare hond. Elke dag weer. Charmy wil écht een onderdeel zijn in je leven en zorgt door zijn aanwezigheid dat het leven van zijn baasje compleet anders wordt. Ook vreemde mensen worden door Charmy alleen maar vanuit vol vertrouwen en liefde benaderd. Zo mooi om te zien. 

 

Een andere hond naast Charmy kan helpen om Charmy sneller zijn plekje in zijn nieuwe mand te laten vinden, maar ook mensen met ervaring kunnen makkelijk Charmy verder laten groeien. Want hij is uitstekend te sturen. Dus dat kan in beide gevallen succesvol zijn. 

 

Charmy heeft behoefte aan ruimte om hem heen. Een stad is geen optie. Een huis met een tuin waarin kan worden geravot is fantastisch. Strand of bos naast de deur of dichtbij is wenselijk. Zeker even voor in het begin.

 

Dit ventje is vloeibaar goud en daarom zoeken wij een geschikte plek voor hem. Mensen die tijd hebben, ervaring achter de rug hebben, rustig wonen en in zijn ogen kijken en denken….. ‘ik wil je vasthouden en je leren hoe-word-je-mijn-beste-schoothondje’ 😉 zijn welkom om ons te benaderen om te bekijken of we een kennismaking met elkaar kunnen plannen. 

 

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen met Charmy buiten plaats. Dus kies een fijne dag uit om het ventje te zien, te voelen en in zijn ogen te kijken….

 

Daarom, kom gerust kennismaken met dit lieve Heertje in zijn gastgezin in Lelystad. 

 

Meer informatie en persoonlijk advies:

Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67

mailadres: info@prozus.org

Website: www.prozus.org

Facebook: Prozus Nederland