Blue

Blue
 
Haar persoonlijke verhaal:
 
Haar ogen raken je tot diep in je hart en laten je niet meer los. Uit haar ogen spreekt haar duidelijke en diepe behoefte om volledig de verbinding met jou te maken. Ze heeft jou nodig, het meeste in haar hele leven. Jij bent haar ogen, haar houvast in een leven waarin ze zo ontzettend veel heeft moeten loslaten. Waarin mensen kwamen en gingen. Maar nooit konden blijven. Nu zoeken wij voor haar mensen die haar nooit meer in de steek laten. Mensen die haar vanuit structuur, duidelijkheid, ervaring en liefde gaan meenemen in wat het leven aan moois te bieden heeft.
Een blinde jonge hond met andere honden achter tralies te zien zitten is hartverscheurend, maar ook gevaarlijk. Daarom hebben we Blue heel snel naar Nederland laten komen. In Barcelona is door een bekende oogarts nog een medisch onderzoek verricht om achter de oorzaak van haar blindheid te komen, waardoor we nu weten dat Blue zo is geboren en dat aan haar blindheid niets meer kan worden gedaan. Daarom zoeken wij voor dit zeer, zeer aanhankelijke jonge meisje een veilige plek waar zij kan gaan genieten van een mooi leven!
 
De feiten
 
Naam: Blue
 
Typerende omschrijving: een ongelooflijk aanhankelijk superslim meisje die gelijk onder je huid kruipt en een stabiele baas nodig heeft.
 
Leeftijd: 17 maanden (gesteriliseerd, in Nederland)
 
Ras: kleine kruising, gewicht: 15 kilo, hoogte 50 cm
 
Aangekomen in haar Nederlandse gastgezin: maart 2020 (ze verblijft nu in Noord Limburg)
 
Asiel waar ze vandaan komt: CAAD Vilafranca, Catalonië (Spanje)
 
Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS.
 
Bijzonderheden
Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, de uitslagen zijn allemaal uitstekend! De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee.
 
Gechipt: Ja
 
Ingeënt: Ja, ook rabiës
 
Kinderen: geen enkel probleem, maar erg jonge kinderen kunnen door Blue haar springerige bewegingen en de neiging naar mensen omhoog te springen (willen maken van die verbinding) omver worden geduwd. Uiteraard willen we juist Blue ook in bescherming nemen in contact met jonge kinderen die nog niet begrijpen dat ze blind is.
 
Katten: niet bij katten, omdat dit voor Blue teveel stress geeft.
 
Andere honden: ze kan alleen maar geplaatst worden bij honden die groter zijn dan dat zij is. En bij honden die een zeer stabiel karakter hebben. Of zonder andere honden kan zij goed worden geplaatst.
 
Autorijden: goed.
 
Zindelijk: ja.
 
Lopen aan de riem: in het begin trekt ze flink, ze wil op onderzoek uit. Na verloop van tijd gaat dit tijdens de wandeling weg en loopt ze naast je. Een halti werkt uitstekend. Vanwege haar blindheid reageert ze alert naar haar omgeving. Bij het horen en vernemen van de aanwezigheid van mens en hond wil ze direct die verbinding maken: ze kruipt het liefst in je. Bij honden wil ze of spelen of in het geval bij kleine honden grijpen. Daarom is een muilkorf buiten een vereiste. Om ongelukken te voorkomen, maar ook om haarzelf in bescherming te nemen. Het contact met buitenlandse honden die zo’n uitgesproken ontwikkeld sociaal gedrag hebben met duidelijke communicatie-instrumenten gaat het contact zeer goed.
Alleen thuisblijven: Uiteraard opbouwen. ze kan nu tot een uur of 3 alleen thuis zijn.
Loslopen: In haar gastgezin loopt ze los. Wat een feest is dat zeg…. maar dan met muilkorf.
 
Achtergrond: afgestaan aan het asiel.
 
Filmpjes van Blue: bij ons te krijgen
 
Haar karakter
Blue is een superslim meisje die weet te overleven. Ze mag dan blind zijn, maar zielig is ze absoluut niet. In zijn geheel niet, Blue moet juist vanwege haar blindheid met structuur, consequentheid en veilige warme hand worden behandeld. Dan heb je de liefste en aanhankelijkste hond aan het meisje met de blauwe ogen. Anders heb je een draakje in huis die je gaat uitproberen. Daar is niets mis mee, dat werkt nu eenmaal zo in haar hoofd omdat ze daarmee patronen kan ‘zien’ en herkennen in haar hoofd. Daarom zoeken wij baasjes die ervaring hebben met honden die juist vanuit zo’n stabiele hand moeten worden begeleid. Mensen met Rottweiler-, herder-, Dobermann- of Mastinervaring bijvoorbeeld krijgen in haar een karakterhond in een kleiner formaatje.
Blue zou het fantastisch doen op een speurtraining of ability. Echt, deze meid moet uitgedaagd worden en nog meer zelfvertrouwen krijgen dat ze het kan! Dat geeft rust in dat koppie van haar.
De muilkorf buiten is echt uit bescherming. Of dat voor altijd is weten we nu nog niet. Ze is jong. Maar ze heeft ‘iets’ met kleine honden en dan is ze echt serieus. Serieus niet leuk, want ze kan dan een hond willen besprongen. Een hond kleiner dan zij is dan. Dat had ze niet in Spanje, daar zat ze maanden tussen 30 honden. Maar dat is nu momenteel dus een ding. Mensen moeten dit beseffen. Met een muilkorf heb je nergens last van, kan ze op een gegeven moment op veilige plekken ook lekker los en tja…. wat zal de toekomst zeggen.
In haar gastgezin speelt ze zalig met andere honden, wat een clowntje is het. De alfa-reu daagt ze graag uit. Eigenlijk is het in dop een echte alfa-teef. Daarom zoeken we baasjes waarvan de handen juist gaan jeuken na het lezen van haar verhaal….. Mensen die juist op zoek zijn naar een karakterhond met een goed stel hersens tussen die oortjes van haar. Mensen die niet denken in problemen, maar juist in oplossingen.
Zie dit meisje als een kleine liefdevolle wervelwind in je leven die de grenzen nog nodig heeft en met structuur en tijd moet landen in haar chaotische leven…. en in die tussentijd heb je een kroelkip in je huis én hart!
Daarom, neem gerust contact met ons op voor meer informatie, want we kunnen uren vertellen over haar. Alles voor…… een perfecte match! Echt graag alleen contact bij zeer serieuze belangstelling met dit unieke meisje in haar gastgezin.
 
Meer informatie en persoonlijk advies, neem gerust contact met ons op. Wij bemiddelen al 25 jaar tussen mens en hond.
 
Meer informatie en persoonlijk advies
+31(0) 6 557 400 67
info@prozus.org