Punkie

Haar persoonlijke verhaal
Uitleg waarom ze Punkie heet…. hoeven we niet te geven. Maar het leuke is… ze is ook écht een Punkie in haar doen en laten! Een huis-clown dus eigenlijk. Een hond waar je om moet lachen, die beweging in je leven brengt.
En dan is het niet te begrijpen dat ze helemaal alleen en verlaten op een afgelopen veldje achter hekken in Cuenca zat… zo troffen we Punkie namelijk aan. Gelukkig kon, na een positief gesprek met de eigenaar van Punkie, dit meisje weg daar en een hond waardig leven krijgen. Gelukkig…. want om zo daar als hond neergezet te worden omdat je overbodig bent geworden was onaanvaardbaar.
En wat geniet Punkie van haar leven! Wat een ontzettend ongecompliceerd meisje is ze…..

De feiten
• Naam: Punkie
• Typerende omschrijving: een zachtaardig meisje die in de pracht van haar leven staat en ontzettend ontwikkeld is in haar hondentaal. Punkie is een super aanhankelijke hond, een échte hondenmaatje voor haar baas!
• Geslacht: teef (gesteriliseerd)
• Leeftijd: 2 jaar, bijna 3 jaar
• Ras: kruising (vast iets met een Setter), kortharig. Rond de 15 kilo, 44 cm hoog.
• Verblijfplaats: in Nederlands gastgezin (Lelystad).
• Persoonlijk geselecteerd en getest in Spanje door Stichting ProZUS.

Bijzonderheden
• Bloedtesten: alles in orde, ze is zeer uitgebreid getest op de mediterrane ziektes. De uitslagen van de bloeduitslagen krijgen de baasjes mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja, ook rabiës en alle varianten van Weil, omdat het een echte waterrat is.
• Kinderen: geen enkel probleem.
• Katten: geen enkel probleem.
• Andere honden: Ja, geen probleem. Punkie is een super sociale hond. Ze staat volwaardig in het leven, mede door haar leeftijd, en is zeer stabiel en oprecht goed in de basis in haar communicatie. Communiceren met honden is geen probleem voor haar. Buiten benadert ze vreemde honden op een rustige, respectvolle manier. De hond in haar gastgezin gaat ook goed. Ze laat het kaas niet van haar boterham happen, zogezegd. Gelukkig maar.
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem, in het gastgezin is ze dit gewend.
• Zindelijk: Zeer goed! Vanaf dag 1.
• Lopen aan de riem: prima! Ze vindt het heerlijk om te wandelen. Trekt niet aan de riem.
• Alleen thuisblijven: Gaat goed. Maar uiteraard rustig opbouwen. Hangt ook af van of ze als hond alleen wordt geplaatst of niet. Een al bestaand ritme helpt daarin ook gewoon vaak.
• Loslopen: samen met de roedel gaat dat prima in veilige gebieden. Ze loopt niet weg, kijkt regelmatig om of je er nog wel bent. Natuurlijk in haar gouden mandje voorzichtig opbouwen.
• Achtergrond: van een veldje gered.
• Asiel: Parla, in de buurt van Madrid. In dit asiel selecteert ProZUS al jarenlang honden.
• Filmpjes in Nederland:
          –  bij ons op te vragen

Haar karakter
Punkie is een energieke en leergierige hond die dol is op alles wat leeft in haar omgeving en dit het liefst combineert met water! Dan zitten alle elementen in haar leven en is ze gewoon super blij! We zoeken voor haar dan ook mensen die het zalig vinden om lekker te lopen, de paden in te gaan… de lanen in. Of juist training zeer leuk vinden om met een hond op te pakken. Nou…. Punkie is van de partij!

Deze meid heeft genen van een Setter en is ontzettend slim. Dat maakt dat ze zich overal goed aanpast, in welke situatie dan ook. Maar ze moet in een situatie komen waar ze er écht toe doet en waar de mensen tijd voor haar hebben. De beweging heeft ze nodig. De afleiding is belangrijk voor haar. De prikkels zorgen voor een hond in balans.

Mensen die alle tijd hebben en een hond zoeken die ze lekker overal mee naartoe kunnen nemen hebben aan Punkie een ideale hond!

Vanwege haar zachte karakter zal ze in het begin echt de behoefte hebben om aan je te kleven. Dit heeft ze nodig om in een nieuwe en onbekende

situatie te landen. We zoeken mensen die dit begrijpen en nooit denken in termen als tijd en druk, maar juist denken vanuit het hart.

Willen jullie meer van Punkie weten? Kom gerust eens kennismaken met deze lieve meid in haar gastgezin. Vanwege Corona zijn de kennismakingen aangepast, maar in goed overleg met het gastgezin komt dat goed. De gastgezinnen hebben inmiddels ervaring met het leggen van een veilige verbinding tussen mens en hond.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: ‪+31 (0) 6 55 74 00 67‬
mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland