Kimmie

Kimmie

Haar persoonlijke verhaal
Kimmie is een Nederlandse windhond die na een hard leven gelukkig in veilige handen is terechtgekomen. Vanwege haar achtergrond willen we niets meer hierover openbaar maken, want wij hopen ook in de toekomst nog meer Nederlandse honden uit bepaalde circuits te halen. En eigenlijk gaat het ook over wie Kimmie nu is….. en wat zij gaat betekenen voor haar baasjes in de toekomst. Want daar kunnen we wel heel veel over vertellen, want over zo’n lief en zachtaardig meisje houd je gewoon niet op….. daar wil je gewoon over doorvertellen!

De feiten
• Naam: Kimmie
• Typerende omschrijving: een zachtaardige dame die helaas gewend is een stapje naar achteren te doen in haar leventje in plaats van om een stapje naar voren te doen…. Ze geniet zo ontzettend van aandacht en liefde om haar heen. Geen stress, geen haast, geen gedoe bij haar. Nee…. Kimmie is een voorbeeld van hoe je het beste uit het leven moet halen: gewoon, genieten van dat wat er om je heen is!
• Leeftijd: ongeveer 6 jaar (ze is gesteriliseerd). Alhoewel ze er ouder uitziet. Vanwege haar ontberingen vinden wij en de dierenarts het moeilijk inschatten… omdat zij zonder paspoort, entingen, sterilisatie of chip bij ons kwam moeten we gokken op basis van wat we zien. Als we zeggen tussen de 6 en de 10 jaar zitten we ergens wel goed. Het is meer voor haar baasjes om te weten….. ze is ruim volwassen en ze gaat nu dus haar mooiste jaren in 😉. En dat is het belangrijkste om met zekerheid te weten.
• Ras: Nederlandse windhond. Klein van stuk, kortharig en met een mooie gestroomde vacht. Haar gewicht: 22 kilo, hoogte 50 cm.
• Aangekomen in haar gastgezin: mei 2020 (in Boskoop)

Bijzonderheden

• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja, recent
• Kinderen: geen probleem. Maar wij gunnen Kimmie een leven zonder de drukte die nu eenmaal gepaard gaat met kinderen in huis. Kleinkinderen bijvoorbeeld is alleen maar gezellig, maar haar mandje moet in een huis staan waar ze zich lekker volledig kan ontspannen.
• Katten: Kimmie kan bij katten, ook deze levende wezens respecteert ze. Dat ligt in haar aard.
• Andere honden: Ja, geen enkel probleem. Ze verblijft in een gastgezin met andere honden. Andere honden geven haar natuurlijk ook die zekerheid en tegelijkertijd haar onzichtbaarheid. Dus dit meisje kan zalig met andere honden worden geplaatst waar ze dan de lieve stabiele en zachtaardige vriendin zal zijn!
• Autorijden: Goed, geen probleem.
• Zindelijk: Goed.
• Lopen aan de riem: Goed, trekt niet en loopt met je mee.
• Alleen thuisblijven: Zoals bij elke hond en in elke nieuwe situatie hangt alleen thuis kunnen blijven af van vertrouwen en geduld. Zo ook bij Kimmie. In het gastgezin kan zij erg goed alleen thuis zijn. Daar zijn dan andere honden aanwezig. Echter, het karakter van Kimmie geeft in de doorsnee geen problemen met alleen zijn.
• Loslopen: Ze loopt bij haar gastgezin perfect los, maar in een nieuwe en onbekende situatie is loslopen helemaal niet belangrijk voor haar. Eerst maar eens goed wennen aan elkaar. Daarna alleen in veilige en omheinde plekken eens proberen.
• Achtergrond: Een Nederlands geredde windhond die uit de doorverkoop is gehaald.
• Filmpjes van Kimmie: https://youtu.be/A1dw-QFmNgg en https://youtu.be/BsOe1fywQqU en https://youtu.be/DjHmSQlDHiA

Haar karakter
Voor mensen die op zoek zijn naar een lieve en stabiele wat andere hond die vol liefde en vertrouwen haar nieuwe leventje zal omarmen, krijgen aan Kimmie een fantastische dankbare hond!
Waar ze in het begin je misschien het gevoel kan geven ‘door je heen te kijken’, niet echt de verbinding met je aan te gaan, zal dit snel veranderen naar een vriendin die juist heel graag bij je wil zijn. Je juist wel aankijkt, hoe kort ook in het begin van de wandeling. En dan besef je…. ach meisje, je mag er op vertrouwen dat ik bij je blijf! Dat ik goed voor je zal zijn. En zodra deze lieve meid dát gevoel heeft opgepikt…. zal ze de meest dankbare lieverd zijn.

En schoonmaken wordt een stuk makkelijker in huis, want Kimmie helpt heel graag mee om kruimeltjes en korstjes of ander ‘achtergelaten eetbaars’ op te ‘zuigen’….. Het is aan de ene kant triest, het vertelt ons veel over haar schimmige verleden. Aan de andere kant is dit die karakteristieke eigen Kimmie!

En daarom zoeken wij lieve baasjes die helemaal niet bezig willen zijn met de opvoeding van hun hond, maar een maatje zoeken waarmee ze direct op een fijne en ontspannen manier op pad kunnen. Lekkere wandelingen maken, ergens op de koffie gaan… thuis in de tuin of het balkon fijn lummelen, ‘s avonds gezellig TV kijken met een hond tegen je aan of bij je voeten. Kortom, het grote genieten dus! En dat dan naast een andere al aanwezige hond in het huis. Dat is voor Kimmie gewoon het fijnst. En daarmee weten we helemaal zeker dat haar adoptie succesvol zal zijn, dat verdient ze.

Want wij vinden dat Kimmie een fantastische plek heeft verdiend, waarin ze niet meer moet (afzien), maar wordt gezien! Om wie ze is, een hond zonder problemen of issues, maar gewoon zalig is zoals ze is: in de basis een door en door lieve en zachtaardige hond!

Vanwege de Corona-situatie plannen we kennismakingen tussen mens en hond in goed overleg met het gastgezin of buiten of ook binnen. Dat hangt af van elke afzonderlijke situatie. Dus kies een fijne dag uit om Kimmie te zien, te voelen en in haar lieve ogen te kijken….

Daarom, kom gerust kennismaken met dit lieve meisje.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland