Marly

Marly

Zijn persoonlijke verhaal
Als vanuit volwaardige liefde wordt aangegeven dat Marly meer verdient….. meer beweging, meer bedrijvigheid en energie voor hen, dan moet je als baasje wel heel erg veel van hem houden om dit te kunnen zeggen! En dat doet het oude bazinnetje van Marly ook! Zij adopteerde Marly 6 jaar geleden van ProZUS (toen was het ventje 1 jaar en zat in een gastgezin van ProZUS) en sindsdien heeft hij een heel stabiel en mooi leven gehad bij haar. Maar het bazinnetje is sneller ouder geworden dan gehoopt en Marly is nog zo energiek en vitaal dat een hele moeilijke keuze is gemaakt: Marly verdient nog volop in het leven te staan. Daarom zoeken wij een 2de liefdevolle plek in zijn leven voor hem!

De feiten
• Naam: Marly is zijn naam vanuit ProZUS (hij wordt al jaren Bob genoemd)
• Typerende omschrijving: een fantastische leuke kruising tussen een kleine Podenco Maneto en een teckel. Mooi bruin met een licht krullende vacht en grote oren. Dit ventje is een en al liefde en levensvreugde die het leven in en rondom huis met structuur en jonge en oude mensen volledig is gewend.
• Geslacht: reu (gecastreerd)
• Leeftijd: 7 jaar
• Ras: kruising Maneto en teckel. Zijn schofthoogte is ongeveer 37cm en zijn gewicht 12 kilo.
• Verblijfplaats: Sinds zijn aankomst in Nederland (6 jaar geleden) bij zijn eigen lieve bazinnetje in Voorhout (Zuid Holland). Daar mag hij ook rustig blijven totdat hij zijn nieuwe thuis heeft gevonden.

Bijzonderheden
• Medische gegevens: zijn jaren in Nederland zijn medisch rimpelloos voorbij gegaan. Zijn entingen zijn keurig gegeven. Hij heeft 2x een verrekte spier in zijn rug gehad tijdens zijn speelmoment. Hiervoor heeft hij toen pijnstillers gekregen.,
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja
• Kinderen: oudere kinderen (vanaf jaartje of 6) geen enkel bezwaar. Hij heeft kleinkinderen over de vloer gehad vanaf het moment dat hij jong was. Daarmee heeft hij talloze boswandelingen beleefd. Erg jonge kinderen kunnen zijn springerigheid eng vinden.
• Katten: Marly is geen katten in huis gewend, dus wij zijn op zoek naar nieuwe baasjes zonder kat. Dit om een succesvolle adoptie te optimaliseren. Wij gunnen het ventje geen stress.
• Andere honden: In huis is hij altijd de enige viervoeter geweest. Soms komt er een vriendin-viervoeter logeren, dit gaat goed. Maar Marly is dus echt goed als hond alleen plaatsbaar.
• Andere vreemde honden buiten de eigen roedel: Marly is sociaal. Hij is niet bang voor andere honden, maar benadert ze ook niet op een onaangename manier. Dus gewoon lekker ongedwongen in zijn contact. Hij vindt het alleen maar gezellig….. dan kunnen ze met elkaar spelen en avonturen beleven!
• Vreemde mensen: Marly is een zalig sociaal-beest. Vreemde mensen begroet hij uitbundig. In huis gaat dit gepaard met een welkom-blaf (dit is na zachte correctie over). Buiten gaat hij op mensen af. Er zit geen angst in dit ventje.
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem. Hij rijdt geregeld mee in de auto. Autorijden is leuk!!!!
• Loslopen: In het begin zul je eerst de verbinding moeten hebben met Marly uiteraard. En loslopen uiteraard ook alleen op veilige en omheinde plekken. Loslopen is nu helemaal niet belangrijk.
• Zindelijk: Ja, hij is zindelijk.
• Alleen thuisblijven: Gaat zeer goed. Marly is dan alleen thuis en ligt dan op zijn kleedje of op een kleedje op de bank. Hij weet…. op de bank op het kleedje. Maar alleen thuislaten uiteraard opbouwen, zoals je dat bij elke hond doet.
• Achtergrond: Als hond van anderhalf jaar naar Nederland gekomen. Hij zat in het grote asiel Olescan in Noord Spanje. Informatie over hoe hij daar is gekomen was toen al niet bekend….. maar toen wij hem zagen, wisten wij: jij gaat mee!
• Filmpjes: https://youtu.be/qNBQgYv7YxY en https://youtu.be/qNBQgYv7YxY en https://youtu.be/CyP30_um8ec

Zijn karakter
Dit enthousiaste ventje wil nog vele jaren volop leven! Avonturen beleven, wandelingen maken…. de buitenlucht opsnuiven om daarna lekker zalig bij je te komen liggen! Met Marly krijg je een volwassen hond die van links naar rechts, van voren naar achteren is opgevoed, waardoor je met Marly direct kunt gaan genieten. Geen opvoeding, geen training om ongewenst gedrag er uit te krijgen of wat dan ook…. Nee, gewoon gelijk gaan genieten met elkaar. Wat rest is de eerste periode rustig wennen aan elkaar, dat is logisch. Maar wat krijg je aan Marly een lief en aanhankelijk ventje dat graag met je meedoet.

Daarom zoeken wij baasjes die volop in het leven staan, waar thuis volop beweging is en waar buiten lekkere wandelingen op het programma staat. Kortom….. waar hij zijn energie kwijt kan om tevreden op zijn kleed te ploffen. Daar doen we dit voor! Voor meer kwaliteit in zijn leven. Dat is dierenliefde.

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen zorgvuldig en met gepaste afstand tussen mensen plaats. Waar de minimale wenselijke afstand gewaarborgd kan worden. Het huisbezoek voorafgaande aan een adoptie vindt daarom ook via beeld plaats in plaats van een echt bezoek aan huis. ProZUS vertrouwt daarom ook op uw medewerking en flexibiliteit in deze tijd. Maar omdat Marly helemaal klaar is voor zijn nieuwe mandje willen wij zijn zoektocht wel starten. Met elkaar komen we er!

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland