Leslie

Leslie

Haar persoonlijke verhaal
Als je in die super zachte, trouwe en lieve ogen van haar kijkt…. begrijp je toch niet waarom mensen haar oren hebben afgeknipt? Waarom toch……
Aan haar tepels te zien is ze ook nog eens gebruikt voor de fok. Of daarin de reden ligt van haar afgeknipte oren weten we niet….
Achter de reden van deze afschuwelijke verminking zullen we nooit komen, maar deze zachte hond raakt je tot in je hart! En daarom hebben wij Leslie uiteraard geselecteerd om een fantastisch leven te mogen leven, hier ergens veilig! Weg van pijn en ellende daar. Nu is het meer dan tijd voor haar lieve baasjes die samen met haar mooie avonturen gaan beleven.

De feiten
• Naam: Leslie
• Typerende omschrijving: een zeer mensgerichte zachtaardige en nog wat afwachtende kleine herder-teef die als hond alleen zeer goed kan worden geadopteerd. Ze is gek op ballen en lekker spelen. Ze kan zichzelf zalig vermaken, zo mooi om te zien!
• Geslacht: teef (gesteriliseerd)
• Leeftijd: 8 jaar
• Ras: kleine kortharige herder/kruising (55 cm schofthoogte en 22 kilo).
• Verblijfplaats: Sinds 3 oktober 2020 in haar Nederlands gastgezin (Wassenaar, Zuid Holland).

Bijzonderheden
• Bloedtesten: alles in orde, Leslie is via een laboratorium uitgebreid getest op de mediterrane ziektes. De uitslagen van de bloeduitslagen krijgen de baasjes mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja
• Kinderen: Ze kan met kinderen die honden zijn gewend en met respect met honden omgaan worden geplaatst. Uiteraard altijd voorzichtig zijn met jonge kinderen en honden samen.
• Katten: Leslie verblijft in een gastgezin met meerdere katten. Dit gaat goed, geen enkel probleem.
• Andere honden in de eigen roedel: Vanwege haar zeer uitgebreide en duidelijke communicatieve-vaardigheden leest ze de hondentaal bij andere honden extreem goed. Ze verblijft in een roedel met meerdere teven en reuen.
• Lopen aan de riem: een ontspannen riem! Ze loopt lekker met je mee.
• Andere vreemde honden buiten de eigen roedel: Leslie is erg ontwikkeld in haar sociale vaardigheden. Vanwege haar nu nog iets onzekere en afwachtende houding naar onbekende honden die loslopen en op haar afkomen reageert ze soms corrigerend, dit zijn honden die ze niet kan lezen of niet goed begrijpt. Met een commando is dit heel snel gecorrigeerd. Het geeft wel aan dat ze de komende tijd extra behoefte heeft aan een fijne wandelomgeving waar ze zich lekker kan ontspannen. Waar tijd en ruimte is om wat neer zelfvertrouwen te krijgen.
• (Vreemde) mensen: Mensen zijn zo leuk…… ze komt graag knuffels halen en ze heeft het contact (de veiligheid, de zekerheid) ook echt van mensen nodig om verder te komen in haar leventje. En vanwege haar beheerste en rustige houding en die boterzachte betrouwbare ogen krijgt ze die aandacht van mensen ook… Dus ze geeft en krijgt!
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem. Ze rijdt geregeld mee in de auto.
• Loslopen: In het begin zul je eerst de verbinding moeten hebben met Leslie uiteraard. En loslopen uiteraard ook alleen op veilige en omheinde plekken. Loslopen is nu helemaal niet belangrijk. Zeker niet omdat ze eerst maar eens rustig moet landen.
• Zindelijk: Ja, is zindelijk. Er zijn geen ongelukjes in huis. Uiteraard kan de eerste dag in een nieuwe omgeving voor haar weer even spannend zijn waardoor ze een plasje kan doen. Dit heeft niets met zindelijkheid te maken, maar alles met vertrouwen.
• Alleen thuisblijven: Gaat zeer goed. Leslie is erg rustig in huis. Ze kan in een bench en blijft daar ook rustig in liggen. Het is niet dat ze het nodig heeft, maar vanwege de meerdere honden in haar gastgezin is de bench wel zo fijn voor haar. Als hond alleen kan ze makkelijk zonder bench. Maar alleen thuislaten uiteraard opbouwen, zoals je dat bij elke hond doet.
• Achtergrond: Zwervend op straat gevonden en naar het asiel gebracht.
• Filmpjes:
https://youtu.be/oxsqo_Qo4A0
https://youtu.be/8s2eLFkCTZc
https://youtu.be/TXNN9hipvSw
https://youtu.be/eKfw8wvNONc

Haar karakter
Mensen die op zoek zijn naar een zeer zachtaardige, nog wat verlegen hond, die direct de verbinding met je maakt en onder je huid kruipt, krijgen aan Leslie een zeer trouwe hondenmaat! Leslie zoekt ook echt de gezelligheid bij je op en ze omringt zich in die warmte en liefde. En juist vanwege die absolute verbinding die je hebt met haar kun je rustig met elkaar op pad gaan, elkaar gaan verkennen en leren kennen. Op pad gaan om in rust en die relaxte sfeer haar te laten ontspannen zodat ze met een mooie rechte rug en een fierse kop naast je loopt.
Nu is ze nog wat afwachtend in onbekende situaties (waar vreemde honden bijvoorbeeld op haar afstuiven) en wat onzeker (wat moet ik nu doen). Dat is begrijpelijk en ervaren mensen weten dat met structuur, tijd en vooral liefde je een fantastische trouwe viervoeter krijgt. Geef haar een paar handvatten zodat ze nog meer kan leunen op haar super lieve inborst, dan danst ze over een paar maanden naast je!

Het gastgezin van Leslie is zeer ervaren en heeft al heel veel honden opgevangen. Zij vinden Leslie een fantastische knuffelige hond die zeer makkelijk en snel in het ritme van het huis meeloopt. Een zeer lieve en rustige hond die het verdient om meer persoonlijke aandacht te krijgen. Persoonlijke aandacht van haar baasjes! Baasjes die weten uit ervaring dat ze buiten een rustige houding met hun hond en omgeving hebben en weten hoe te handelen als Leslie in contact met een andere vreemde hond even anders kan reageren. Dan heb je als Leslie een zachte maar duidelijke correctie nodig. Dat geeft haar sturing en daarmee dus ook vertrouwen. En met dat nieuwe vertrouwen (die zekerheid: haar baasje is er) krijgt ze steeds meer zekerheid en dus die volledige rust!!!! Ze is er bijna, nog 2% willen we toevoegen bij haar. Dat gunnen wij haar namelijk zo. Dat verdient ze. Dus geen harde hand, maar een liefdevolle en duidelijke hand.

En als ze als hond alleen geadopteerd wordt krijgt ze ook die aandacht die ze verdient. Dat gunnen we haar ook zo.

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen zorgvuldig en met gepaste afstand tussen mensen plaats, waar de minimale wenselijke afstand gewaarborgd kan worden. Het huisbezoek voorafgaande aan een adoptie vindt daarom ook via beeld plaats in plaats van een echt bezoek aan huis. ProZUS vertrouwt daarom ook op uw medewerking en flexibiliteit in deze tijd. Maar omdat Leslie helemaal klaar is voor haar eigen mandje willen wij haar zoektocht wel starten. Met elkaar komen we er! Ook in deze tijd.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland