Kenzi

Kenzi

Zijn persoonlijke verhaal
Als je bij Kenzi in de buurt komt krijg je van dit ventje waar hij volledig uit bestaat: liefde! Hij geeft zich volledig, zonder reserves of beperkingen. Want Kenzi ademt, leeft en doet alles in en uit liefde. Wat zalig om zo’n zwarte bundel levensplezier dan te mogen knuffelen. En laat dat nu net 1 van Kenzi’s lievelingsbezigheden zijn….. Kenzi is net een prachtige kleine Deerhound, met zijn ruwe zwarte vacht en lange poten.

De feiten
• Naam: Kenzi
• Typerende omschrijving: een ongecompliceerde, aanhankelijke jonge mensgerichte hond die de hele wereld vol plezier bekijkt!
• Geslacht: reu (gecastreerd)
• Leeftijd: 16 maanden
• Ras: kleine ruwharige kruising (Galgo Espanol met nog iets), zwart en met een ranke bouw (20 kilo). Zijn staartje is kort.
• Verblijfplaats: Sinds 3 oktober 2020 in zijn Nederlands gastgezin (Zaandam, Noord Holland).

Bijzonderheden
• Bloedtesten: alles in orde, Kenzi zijn bloed is via een laboratorium uitgebreid getest op de mediterrane ziektes. De uitslagen van de bloeduitslagen krijgen de baasjes mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja
• Kinderen: zeer lief met kinderen. Jonge kinderen kan Kenzi vanwege zijn enthousiasme omduwen. Hier dient rekening mee gehouden te worden.
• Katten: Kenzi verblijft in een gastgezin met meerdere katten. Dit gaat goed.
• Andere honden in de eigen roedel: Echt uitstekend! Met de een ligt hij het liefst te slapen en met de ander rent hij buiten het liefst.
• Andere vreemde honden buiten de eigen roedel: Kenzi is een super sociale ontspannen hond. Hij legt buiten contact met alles en iedereen en dat doet hij perfect! Zowel aan de riem als los.
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem. Hij rijdt geregeld mee in de auto.
• Loslopen: In het begin zul je eerst de verbinding moeten hebben met Kenzi uiteraard. En loslopen uiteraard ook alleen op veilige en omheinde plekken. In het ervaren gastgezin loopt hij op een veilig stuk los en dit gaat uitstekend.
• Zindelijk: Ja, hij is zindelijk.
• Alleen thuisblijven: Gaat goed. Uiteraard is het ventje nog jong en zal hij in een nieuwe situatie (waarin wellicht geen andere honden aanwezig zijn) moeten wennen. Maar hij laat in zijn gastgezin zien dat hij het kan en wil.
• Achtergrond: Het ventje is als jonge hond in het Zuiden van Spanje zwervend op straat gevonden en door het netwerk van Reddende ZUSsen naar het asiel in het Noorden van Spanje gebracht. Van daaruit is hij naar Nederland gekomen.
• Filmpjes: https://youtu.be/PglukM_Jk-w en https://youtu.be/jkHb2ezKwSE en https://youtu.be/ov8spFhYAAw

Zijn karakter
Mensen die op zoek zijn naar een ongecompliceerde jonge hond waar alleen maar goed en liefde in zit krijgen aan dit schitterende ventje een echt hondenmaatje! Hij wil zo graag bij je zijn en zeker als dat betekent…… in de avond tegen je aan bankhangen! Daar is hij namelijk dol op…… Ook gedurende de dag geeft Kenzi aan de verbinding met je te zoeken en juist door zijn vermogen om dingen te willen en te kunnen leren wandelt hij al snel met je door het leven. Er zit niets verkeerds in dit ventje, alleen maar het goede en het fijne. Dus je kan direct met hem gaan genieten. Ook als dat betekent dat je intensief wilt gaan trainen of juist lange wandelingen wilt maken….. om daarna op de bank te ploffen of nog (omdat hij het zo leuk vindt) met ballen of trektouwen te ravotten. Met Kenzi krijg je liefde en plezier in je hart en huis!

Kenzi kan ook goed als hond alleen worden geplaatst. Hij zit nu bij andere honden (grote en een heel kleintje), maar juist vanwege zijn stabiele karakter en sociale vaardigheden verwachten wij dat hij het als hond alleen ook erg goed doet. Uiteraard kan Kenzi ook uitstekend bij een andere hond worden geplaatst.

Als je naar hem kijkt….. zie je een kleine Deerhound…. een prachtige hond met een ruwe zwarte vacht en sprankelende ogen vol levensvreugde….. wat gunnen we dit ex-zwervertje toch een eigen thuis zeg! Bij lieve mensen die in rust en vertrouwen weten hoe ze moeten genieten van een hond zoals Kenzi. Want het verder opvoeden van Kenzi kan op een zachte manier verder worden uitgerold.

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen zorgvuldig en met gepaste afstand tussen mensen plaats, daar waar de minimale wenselijke afstand gewaarborgd kan worden. Het huisbezoek voorafgaande aan een adoptie vindt daarom ook via beeld plaats in plaats van een echt bezoek aan huis. ProZUS vertrouwt daarom ook op uw medewerking en flexibiliteit in deze tijd. Maar omdat Kenzi helemaal klaar is voor zijn eigen mandje willen wij zijn zoektocht wel starten. Met elkaar komen we er!

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland