Ella

Ella

Haar persoonlijke verhaal
Al zwervende bij een benzinestation in de buurt van Madrid werd dit meisje uiteindelijk, samen met haar hondenvriendje (Arland), opgemerkt en naar het gemeente-asiel gebracht. Zonder chip werd haar verleden helaas niet duidelijk…. haar toekomst echter alleen maar onzekerder. Ook voor de andere hond trouwens, want ze hebben uiteindelijk 2 jaar samen in het asiel gezeten! Arland heeft al die jaren liefdevol gezorgd voor de onzekere Ella. Zonder Arland had Ella het daar niet gered. Arland werd haar grote beschermbeer! Haar reddende engel. Totdat wij gelukkig plek hadden en wij ze samen, uiteraard tegelijkertijd, in een liefdevol gastgezin konden plaatsen. Ze zijn na aankomst in Nederland apart van elkaar in een gastgezin geplaatst. Arland heeft zijn taak als reddende engel voor Ella perfect uitgevoerd. Nu is het tijd geworden dat Ella in een veilige omgeving met begripvolle baasjes haar eigen leven gaat leven.

De feiten
• Naam: Ella
• Typerende omschrijving: een rustig volwassen teefje dat naast een andere stabiele hond het gelukkigst is! Ze is (na de eerste gewenning) graag bij je in de buurt en je merkt dat ze anderen nodig heeft.
• Geslacht: teef (gesteriliseerd)
• Leeftijd: rond 4 jaar
• Ras: Kruising, mooie volle vacht (35 kilo, hoogte 60cm).
• Verblijfplaats: Sinds juli 2020 in een Nederlands gastgezin (Lelystad, Flevoland).
• Asiel: Parla, Madrid (Spanje)
• Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS.

Bijzonderheden
• Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, de uitslagen zijn allemaal uitstekend! De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja
• Kinderen: liever niet (in ieder geval niet jong). Dit omdat wij Ella rust in haar eigen mandje gunnen. Dat heeft ze verdiend.
• Katten: Kan in een situatie met katten worden geplaatst.
• Andere honden in de eigen roedel: Uitstekend, geen enkel probleem. Hele drukke honden is voor Ella minder geschikt. Ella heeft een andere hond nodig in huis en vooral buiten. Ze heeft als hond heel veel aan hondentaal en intuïtie te geven aan een andere hond, maar ze leert ook zeker veel van de aanwezigheid van een andere hond.
• Andere vreemde honden buiten de eigen roedel: Ella is super sociaal. Ze is niet bang voor andere honden, maar benadert ze ook niet op een onaangename manier. Dus gewoon lekker ongedwongen in haar contact naar alles en iedereen om haar heen. Wordt het teveel voor haar of te druk, dan loopt ze er het liefst omheen.
• Vreemde mensen: Ella is geen allemansvriend. Ze zal uit zichzelf (loslopend) niet naar vreemde mensen toegaan. Is ze aan de riem dan is alles goed, want dan is haar baasje er immers.
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem. Ze rijdt nu al elke dag mee in de auto (naar het wandelgebied).
• Loslopen: Ze loopt in een veilig gebied los en dit gaat uitstekend. Maar ze reageert extreem op vuurwerk, dan durft ze niet goed meer bij je terug te komen (vertrouwens-kwestie). Daarom loopt ze nu aan een anti-ontsnappingstuig én een GPS-tracker.
• Zindelijk: Ja, is geheel zindelijk.
• Alleen thuisblijven: Dit heeft ook weer met vertrouwen te maken en dit zal langzaam in het bijzijn van een andere hond moeten worden opgebouwd. Haar gastgezin is hiermee al aan het trainen en dit gaat steeds beter. Maar Ella is geen hond voor werkende mensen die veel uit huis zijn. Ze wil en zoekt gewoon haar houvast bij haar baas…. Haar wereld is eindelijk opgehouden met ronddraaien, dus ze wil nu kunnen bouwen op stabiliteit en zekerheid.
• Achtergrond: Zwervend samen met Arland gevonden bij een benzinestation.
• Filmpjes:
https://youtu.be/qNjIjO0-HZg en
https://youtu.be/ZJfBDRIIflE en
https://youtu.be/FUW9oXibt5U

Haar karakter
Wat heeft Ella nodig? Dat is eigenlijk wat je als mens jezelf als eerste moet afvragen bij een hond als Ella….. Niet in de basis wat jezelf wilt of zoekt of verlangt, maar de vraag: kan ik als baasje haar geven wat Ella nodig heeft om verder te kunnen groeien?

Wat ze nodig heeft is een baas of baasjes die ervaring hebben met (rescue)honden en weten dat je de meest dankbare hond krijgt… maar dat dit in haar geval betekent dat je je echt moet verdiepen in wat zij nodig geeft. Zeker in het begin van jullie samen zijn.
Ze heeft tijd nodig, tijd om vertrouwen te krijgen en tijd om het ritme van haar nieuwe leven te herkennen en daaruit patronen af te leiden.
Vertrouwen van haar baasje nodig dat alles goed komt. Goed in de zin dat tijd niet belangrijk is in het leren kennen van elkaar. Tijd is helemaal niet essentieel in het verkrijgen van een spirituele band met een hond als Ella. Want dit meisje voelt jouw hele wezen feilloos aan.
Liefde zodat ze voelt dat het goed is, dat ze er toe doet en dat ze de tijd krijgt om vertrouwen te krijgen om boven haarzelf uit te stijgen. En dat zal ze ook doen.
Want in het begin zal ze vanuit een afstandje naar je kijken. De verbinding zal langzaam groeien. Verwacht geen blij springende hond bij de eerste kennismaking die vol verwachting naar je komst heeft uitgekeken…. Nee, ze zal beheerst de nieuwe situatie overzien en rangschikken. Daarom zoeken wij mensen die dit proces eerder hebben meegemaakt en juist kriebels in hun buik krijgen om met een door en door lieve en zachtaardige en uiteindelijk dus ook een aanhankelijke prachtige hond op pad te gaan!

En een al andere aanwezige hond in huis maakt het voor Ella gewoon zoveel fijner en makkelijker. Ze kan dan namelijk heel snel het al aanwezige ritme en de bewandelde paden overnemen. En we weten…. dat is wat ze is gewend! En we willen een succesvolle adoptie voor deze schoonheid, want met haar zachte karakter mogen wij als haar ambassadeur geen fouten maken, want daarmee beschadigen wij haar vertrouwen!

Een adoptie bij Ella zal niet na 1 of 2 kennismakingen en een wandeling kunnen plaatsvinden. Ella heeft meer tijd nodig. Maar ook mensen waarbij wij het gevoel en vertrouwen hebben dat zij echt geschikt kunnen zijn hebben meer tijd met Ella nodig om haar beter te leren kennen. En met dat vuurwerk (nu al helaas ja….) moeten we echt rustig eenmaal met elkaar uitstippelen. Maar daar hebben wij al 25 jaar ervaring in, dus dat komt goed!

Dus graag alleen reageren als u voldoet aan:
⁃ aanwezigheid van minstens 1 andere hond (meerdere andere honden zelfs fantastisch)
⁃ ervaring met honden die eerst vertrouwen moeten hebben alvorens ze zichzelf ‘geven’.
⁃ niet hele dagen van huis zijn
⁃ rustig wonen met lekker de ruimte in de directe woon- en leefomgeving
⁃ Begrijpen dat er tijd overheen gaat om kennis te maken met Ella in haar gastgezin
⁃ en niet in tijd denken…. alleen maar in liefde en genieten van en met elkaar!

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen zorgvuldig en met gepaste afstand tussen mensen plaats, waar de minimale wenselijke afstand gewaarborgd kan worden. Het huisbezoek voorafgaande aan een adoptie vindt daarom ook via beeld plaats in plaats van een echt bezoek aan huis. ProZUS vertrouwt daarom ook op uw medewerking en flexibiliteit in deze tijd. Maar omdat wij rustig aan de kennismakingen met Ella willen opstarten, willen wij haar zoektocht wel opstarten. Want elke mooie dag in haar leven is een gewonnen dag voor haar! Met elkaar komen we er! Ook in deze bijzondere tijd.

Kom daarom gerust eens kennismaken met Ella in gaat gastgezin! Om te bekijken of u haar thuis bent!

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 6 55740067
Mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland