Luca

Luca

Zijn persoonlijke verhaal
Luca hebben we samen met zijn 5 kattenvriendjes meegenomen om hem hier een veilig thuis te geven. Zijn bazinnetje in Spanje moest vanwege ernstige mishandelingen elke keer vluchten voor haar man en verbleef dan in een soort blijf-van-mijn-lijf-huizen….. daar was ze dan even veilig, maar dieren waren daar niet toegestaan. Dus haar enige vrienden op 4-poten in haar leven moesten dan naar het plaatselijke asiel. Dat was hartbrekend natuurlijk voor haar…. Uiteindelijk moest ze kiezen voor haar eigen veiligheid, want ze ging elke keer weer terug naar haar afschuwelijke man om zodoende haar hond en katten uit het asiel te halen……. We hebben haar beloofd: we gaan ze een veilige plek geven! Zodat deze lieve mevrouw kon kiezen voor haar eigen leven in veiligheid. Zonder haar dieren, dat wel…. maar wel veilig zonder haar man.
De katten zitten elders in Nederland, met elkaar te wachten op een eigen mandje.
Luca hoeft niet met de katten te worden geadopteerd, mag uiteraard wel als mensen er 1 of meer willen adopteren.

De feiten
• Naam: Luca
• Typerende omschrijving: Luca is een super sensitief senior-ventje met een ontzettend vitale energie voor zijn leeftijd! Hij heeft een fantastisch zacht en lief karakter waarbij trouw aan zijn baasje (zeker aan vrouwen 🥰) legendarisch is bij hem! Hij is slim en daarom zoeken we een consequente maar lieve baas die hem eindelijk zijn eigen plek in zijn leven kan geven. En die hem kunnen laten zien dat hij echt met pensioen mag en dat hij niet meer hoeft te ontzorgen….
• Geslacht: reu (gecastreerd)
• Leeftijd: rond de 10 jaar
• Ras: grote kortharige kruising (65/70cm schofthoogte en 50 kilo). We zien een Dog en/of Mastin in het ventje… vanuit die hoek in ieder geval, maar dan kleiner.
• Verblijfplaats: Sinds 3 oktober 2020 in zijn Nederlands gastgezin (Melick, Noord Limburg).

Bijzonderheden
• Bloedtesten: alles in orde, Luca is via een laboratorium uitgebreid getest op de mediterrane ziektes. De uitslagen van de bloeduitslagen krijgen de baasjes mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja
• Kinderen: Hij kan met kinderen die honden zijn gewend en met respect met honden omgaan worden geplaatst. Uiteraard altijd voorzichtig zijn met jonge kinderen en honden samen.
• Katten: Luca heeft zijn hele leven gewoond met katten….. dus dat zit goed! In zijn gastgezin zitten geen katten.
• Andere honden in de eigen roedel: Luca zit in een gastgezin met andere honden. Het ventje weet door zijn uitgebreide en duidelijke communicatieve-vaardigheden zich staande te houden in de roedel. In relatie met de mensen in het huis merkt het gastgezin dat Luca een rustiger huishouden fijner vindt. Wij gunnen hem dan ook zijn eigen plek en eigen rust in zijn veilige omgeving. Waarbij een andere stabiele oudere en rustige hond aanwezig is bijvoorbeeld. Jonge en drukke honden vindt Luca niets. Die gromt hij het liefst een stukje van zich af.
• Lopen aan de riem: een ontspannen riem! Hij loopt lekker met je mee. Zolang jij als baas lekker relaxed bent is hij dat ook. Hij heeft nu nog soms de neiging om je te beschermen in een (in zijn ogen) gevaarlijke situatie… zoals een jongen met een capuchon op… dan gaat zijn staart omhoog. Met een klak-geluid of een geklik met je vingers van de baas is deze introverte neiging om te willen zorgen voor zijn roedel bij Luca alweer voorbij.
• Andere vreemde honden buiten de eigen roedel: Luca is erg ontwikkeld in zijn sociale vaardigheden. Het ventje is een ruim volwassen reu dus hij verdient respect en die krijgt hij ook door een rustige en stabiele evenwichtige houding. Maar drukke honden vindt hij niet leuk. Die gaat hij uit de weg en als dat niet lukt vanwege gebrek aan ruimte wil hij ze wegsnauwen.
• (Vreemde) mensen: Mensen die buiten zijn roedel in zijn veilige omgeving komen worden uiteraard begroet. Dat past bij zijn DNA. Dat is een onderdeel van zijn ‘zijn’. Baasjes die hem daarin naast zich meenemen en onderdeel maken van het leven hebben een wereldhond naast zich! Aan Luca moet nog worden uitgelegd dat hij met pensioen is… dat hij niet meer sensitief hoeft te zijn. We vermoeden ook echt dat het ventje huiselijk geweld bewust heeft meegemaakt.
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem. Hij rijdt elke dag mee in de auto.
• Loslopen: In het begin zul je eerst de verbinding moeten hebben met Luca uiteraard. En loslopen uiteraard ook alleen op veilige en omheinde plekken. Loslopen is nu helemaal niet belangrijk. In zijn gastgezin loopt hij in het bos wel los, dit gaat uitstekend.
• Zindelijk: Ja, is zindelijk. Er zijn geen ongelukjes in huis. Uiteraard kan de eerste dag in een nieuwe omgeving voor hem wellicht even spannend zijn waardoor hij misschien een plasje kan doen. Dit heeft niets met zindelijkheid te maken, maar alles met vertrouwen en rust.
• Alleen thuisblijven: Gaat zeer goed. Luca is erg rustig in huis. Maar alleen thuislaten uiteraard opbouwen, zoals je dat bij elke nieuwe hond doet.
• Achtergrond: Vanwege zijn bazinnetje haar eigen toekomst moest Luca een nieuw leven krijgen. Luca is een huishond geweest, zijn hele leven al.
• Filmpjes: https://youtu.be/4yZWfNptCAI en https://youtu.be/S8vTZXufDEk en https://youtu.be/MKzbDYamX4o en https://youtu.be/MKzbDYamX4o

Zijn karakter
Mensen die op zoek zijn naar de meest lieve oudere hond, die juist door zijn levenspad zich niet snel uit balans laat brengen, krijgen dus aan deze kanjer de meest dankbare hond ever! Vertel hem elke dag weer opnieuw dat hij met pensioen is en dat hij de wereld niet hoeft te redden. Combineer dit met een ontspannen houding waarbij een primaire reactie aanwezig is om te kunnen sturen en te leiden. Want hij is zo sensitief slim en willend om zich aan te passen dat je met Luca rustig en liefdevol op pad kunt.

Verwacht geen luie en niet in beweging te krijgen oude krijger…. nee, Luca wil genieten van het leven en een wandeling van een paar uur in het bos bijvoorbeeld gaat hem zeer goed af!

Luca is slim en daarom zoeken wij mensen die gewend zijn in verbinding te staan met een hond die dat ook vraagt van zijn baas. Neem Luca mee in zijn nieuwe fantastische leven waarbij nee nee is en ja ja…. dat geeft hem duidelijkheid en dan blijft in zijn koppie alleen maar ruimte over voor….. het Grote Genieten!

Wij willen hem een relaxte omgeving geven waarbij er tijd en ruimte is voor hem! Geen drukke thuisomgeving of juist uren van alleen in zijn mand liggen…. nee, gezelligheid en verbinding!

Mensen met ervaring met oudere rescue-honden of met Dog/Mastin-honden zien in zijn ogen wat wij in hem zien…. die ongelooflijke zachtheid en dankbaarheid!

En als Luca als hond bij een andere stabiele en wat oudere rustige hond geplaatst wordt heeft Luca al direct een voorbeeld in zijn nieuwe leven. Dat gunnen wij hem ook.
Luca is een ontzettende kroelkip die graag bij je wil zijn en ook echt bij je wil liggen. Gewoon, omdat het kan….. hoe gezellig is dat?

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen zorgvuldig en met gepaste afstand tussen mensen plaats, waar de minimale wenselijke afstand gewaarborgd kan worden. Het huisbezoek voorafgaande aan een adoptie vindt daarom ook via beeld plaats in plaats van een echt bezoek aan huis. ProZUS vertrouwt daarom ook op uw medewerking en flexibiliteit in deze tijd. Maar omdat Luca helemaal klaar is voor zijn eigen mandje willen wij zijn zoektocht wel starten. Want elke mooie dag in zijn leven is een gewonnen dag! Met elkaar komen we er! Ook in deze tijd.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland