Stichting ProZUS

Een klein, betrokken en hecht team maakt inmiddels alweer 15 jaar dagelijks het verschil voor de geselecteerde ProZUS-honden.

ProZUS staat voor Pro = voor en Zwerfdieren Uit Spanje en heeft ten doel om een steen te verleggen op deze Aarde. Met een groep vrijwilligers, gastgezinnen en gedreven mensen proberen we dagelijks een verschil te maken door, ook al is het maar voor 1 hondenleven, baasje en een Spaanse hond in nood met elkaar te verbinden!

Jaren geleden is ProZUS opgericht vanuit de ideologie om verschil te maken voor een aantal geselecteerde Spaanse dierenasielen. Niet alleen worden er hier honden geselecteerd, die na aankomst in een gastgezin kunnen bijkomen, om vanuit deze rustige en veilige basis geschikte baasjes te vinden. Ook wordt er hulp geboden aan de Spaanse asielen middels goederen en financiƫle hulp zodat de dierenasielen daar ter plekke meer armslag hebben om goede zorg te kunnen garanderen voor de vaak honderden honden die daar in het asiel zitten. Te denken valt aan sterilisatie-projecten of trauma-gevallen waar medische zorg voor nodig is.

Inmiddels is dit uitgegroeid tot een krachtig en ervaren team dat ieder met een eigen passie, ervaring, kennis en gedrevenheid verschil weet te maken voor de geselecteerde ProZUS-honden, maar ook voor de honden die daar in Spanje achterblijven.

ProZUS selecteert de honden zelf en heeft als basis-instelling om honden die in een doorsnee gezin zich fijn voelen en zich makkelijk tot probleemloos kunnen aanpassen te kiezen. Dit vraagt immers weinig stress van de hond en de baasjes zijn dan automatisch tevreden adoptanten: ideale match tussen baas en hond is gerealiseerd! Daarmee is ons doel gerealiseerd: het verleggen van die steen.

Senioren nemen een speciale plaats in bij onze stichting. Vooral deze honden horen niet in het asiel, tussen merendeels jongere soortgenoten, op een koude en harde vloer, achter tralies. Zij hebben al een heel leven achter de oude rug, hebben vaak veel meegemaakt. Juist deze oudjes verdienen onze extra aandacht en inzet om een eigen baasje en een lekkere warme mand voor ze te vinden.

Klik hier voor het beleidsplan van stichting ProZUS.
Klik hier voor het jaarverslag 2017 van stichting ProZUS.

Klik hier voor het jaarverslag 2018 van stichting ProZUS.

Klik hier voor het jaarverslag 2019 van stichting ProZUS

Stichting ProZUS
IBAN NL05 INGB 0006 9185 52
BIC nummer INGBNL2A
KvK nummer 27360413
Fiscaal nummer 821491271

Stichting ProZUS is aangesloten bij de volgende organisaties / beschikt over de volgende keurmerken:

Onze honden zijn ook te vinden via het platform van stichting Verhuisdieren.nl!